• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sanja Radojičić ponovo zaposlena u Elektroprenosu

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Slučaj Sanje Radojičić, kojoj je raskinut ugovor u „Elektroprenosu BiH“ jer su utvrđene nezakonitosti prilikom njenog zapošljavanja, dobio je novi obrt.

 Sanja Radojičić ponovo zaposlena u Elektroprenosu Izvor: mondo.ba
Izvor: mondo.ba

Naime, Radojičićeva, inače supruga gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, nakon što je otpuštena, ponovo je zaposlena na istoj poziciji kao savjetnica generalnog direktora.

Saznajemo da je potpisala ugovor na određeno vrijeme, a koji je vezan uz mandat generalnog direktora ove kompanije i traje do decembra ove godine.

Kao što je Mondo ranije objavio, „Elektroprenos“ je raskinuo ugovor o zapošljavanju sa Radojičićevom, koja je na poziciji savjetnice direktora zaposlena tako što je „preuzeta“ sa pozicije pomoćnika ministra finansija RS. Na ovu proceduru žalili su se iz organizacije za borbu protiv korupcije Transparency International BiH (TI BiH), a koji su prošle godine podnijeli zahtjev upravnoj inspekciji za „nadzor zbog nezakonitog zapošljavanja“ Radojičićeve.

Sporno je bilo što je sporazumno preuzimanje radnika dozvoljeno samo između institucija BiH, a nije ga moguće zaključiti sa entitetskim ministarstvom iz kojeg je Radojičićeva preuzeta. Upravni inspektor je potvrdio argumentaciju TI BiH i naložio „Elektroprenosu“ da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti u pogledu zasnivanja ovog radnog odnosa. Iako su se iz TI BiH prije samo tri dana „pohvalili“ kako su ih iz „Elektroprenosa“ obavijestili da su ispoštovali nalaz inspektora i Radojičićevoj praktično dali otkaz, naš dobro obaviješten izvor iz ove kompanije je objasnio da je odmah sklopljen novi ugovor.

"Preporuka državnog inspektora je ispoštovana i raskinut je ugovor o njenom preuzimanju iz entitetskog ministarstva. Time je otklonjena nepravilnost koja je bila sporna. Radojičićeva je praktično dobila otkaz, ali je naknadno sa njom sklopljen novi ugovor na određeno, na poziciji savjetnika direktora do kraja njegovog mandata koji traje do 23. decembra 2017. godine," istakao je naš izvor.

Portparolka TI BiH Ivana Korajlić kazala je da oni još nisu dobili informaciju da je Radojičićeva ponovo zaposlena u „Elektroprenosu“.

"Posljednje što smo dobili je obavještenje da joj je raskinut ugovor. Obično je procedura da sačekamo malo, pa provjerimo da li se situacija promijenila. Ukoliko je dobila ugovor na određeno, onda čak nisu morali ni raspisivati konkursnu proceduru. Vjerovatno je da su našli „caku“ u sistemu da je ipak ostave, ali još ćemo to istražiti," istakla je Korajlićeva.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Sto se cudite? Takve stvari se dogadjaju svaki dan. Nema vise zakonitog prijema na posao, NIGDJE, pogotovo na tako BITNA radna mjesta poput tzv. savjetnika I pomocnika direktora.

MONDO REPORTAŽE