• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Dodikove izjave nisu tačne

Autor SRNA

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak tvrdi da je na sastanku sa Federikom Mogerini rekao da se PDP zalaže za Republiku Srpsku i BiH u EU, kao i da Srpska ima stabilnost koja neće biti promijenjena.

 Crnadak: Dodikove izjave nisu tačne Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Crnadak je negirao izjavu predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika o tome da su on i lider SDS-a Vukota Govedarica kritikovali stanje u Srpskoj i njen javni servis.

"Na sastanku sa Mogerinijevom sam rekao da je Republika Srpska najjednostavniji dio BiH u kome je relativno uobičajen politički život, te da ima kontinuitet i međunarodnu stabilnost koja neće biti promijenjena. Izjava Dodika, nakon sinoćnjih razgovora sa Mogerinijevom o mojim, i stavovima PDP-a, nije bila istinita, odnosno bila je klasična laž", rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On kaže da nije pominjao nikoga od drugih učesnika sastanka sa Mogerinijevom, ali da su drugi pominjali njega.

"Žao mi je što niste vidjeli kako se Dodik ponašao na sastanku, mekan kao pamuk, a onda izađe pred novinare i glumi šerifa. Tako je bilo i sinoć. Sve ovo se dešava jer smo predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ja uradili veliki posao u sprečavanju Izetbegovićeve revizije tužbe presude protiv Srbije, što vidi i osjeti narod, a zna se i u Srbiji", dodao je Crnadak.

On smatra da Srpska zaslužuje predsjednika koji ne podmeće, već govori istinu.

"PDP je stranka koja se od 1999. godine zalaže za Srpsku i BiH u EU. Hoćemo da ovu zemlju reformišemo i od nje napravimo mjesto za bolji život. Ali tražimo da paralelno sa ovim Republika Srpska nikad ne bude ugrožena, kao i njena prava. Dok god je tako, mi smo partneri i EU i strankama iz Federacije BiH", rekao je Crnadak i ponovio da su prilikom revizije uzurpirane institucije BiH.

On je potvrdio da je na sastanku sa Mogerinijevom rekao da je rad Radio-televizije Republike Srpske najgori u Evropi, te da je PDP-u zabrinut stanjem u nekim institucijama Republike Srpske.

"Radio-televizija Republike Srpske je sredstvo u službi vladajuće strukture u Srpskoj, proizvode informativni program koji je najgori u Evropi i najveća su prepreka daljem demokratskom razvoju. Ali, me ne čudi što je na to reagovao Dodik, jer je prilog njegovog boravka u Moskvi trajao 14 minuta i nisam znao da li sam u Banjaluci ili u Pjongjangu", naveo je Borenović.

On je ocijenio da je najveća prepreka BiH na putu ka EU uzurpacija i zloupotreba institucija BiH i da ukoliko ovoga ne bude onda ne postoji šansa za evropski put.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vlado

Ja gledam i slušam RTV RS, i ovo što govori gospodin Crnadak nije istina. To je Radio i televizija sa najkulturnijim i obrazovanijim voditeljima. Ono što je najvažnije drže do srpskog jezika . A politika je zaštititi Republiku Srpsku i njene institucije što se mora provoditi kroz javni servis. Komercijalne televizije mogu kako hoće ali niko ne bi smio prenositi laži. Bolje nešto ne objaviti nego lagati. Npr. onog Mektića ja ne bih nikada prikazao jer ne zna dvije rečenice da sastavi sa smislom .

Gz

Govedarica kaze jedno, Sarovic sasvim drugo i onda izadje Bojic i kaze da su njih dvojica rekli sve isto samo to mi (glupi) nismo dobro razumjeli. Ma ko nas predstavlja i predobro nam je.

MONDO REPORTAŽE