• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnivači SDS-a traže Bosićevu ostavku

Osnivači SDS-a u ponedjeljak će zatražiti ostavku predsjednika stranke Mladena Bosića. Saboru u Banjaluci prisustvovaće i isključeni Dragan Kalinić.

 Osnivači SDS-a traže Bosićevu ostavku Izvor: MONDO

Na Saboru osnivača Srpske demokratske stranke (SDS), koji će biti održan u ponedjeljak u Banjaluci, biće zatražena neopoziva ostavka predsjednika ove stranke Mladena Bosića, potvrdio je Srni Božidar Vučurević, jedan od osnivača SDS-a.

"Mi, osnovači SDS-a, jako smo zabrinuti za trenutno stanje u stranci, samovolju koja vlada i za odstupanje od Statuta, kao i njegovo prekrajanje i prilagođavanje Mladenu Bosiću", rekao je Vučurević.

Prema njegovim riječima, aktuelnom rukovodstvu se želi staviti do znanja da tako ne može da radi i da će se stranka morati vratiti onim ljudima koji su je i stvarali.

"Mi smo imali statut široke demokratije i niko nikoga nije isključivao za tolike godine, a sada svako malo neko se iz stranke isključuje i raspuštaju se opštinski odbori, zbog čega smo jako zabrinuti", istakao je Vučurević i dodao da to nije ni demokratski, niti liči na SDS.

On je dodao da je Sabor zakazan zbog želje da se spasi SDS i očuva jedinstvo unutar stranke.

"Očekujem veliki odziv članstva, preko medija i javno smo uputili poziv aktuelnom rukovodstvu da učestvuje u radu sabora, jer nikoga tu nećemo osuditi. Možemo osuditi postupke, radnje, ali nikoga pojedinačno. Nama su svi potrebni, jer srpski narod nema nijednu srpsku glavu viška i svaka nam treba", rekao je Vučurević.

On je rekao da će Dragan Kalinić, bivši predsjednik SDS-a koji je nedavno isključen iz stranke, sigurno doći na Sabor, jer je to dužan kao jedan od utemeljivača stranke.

Komentarišući stav člana Glavnog odbora SDS-a Nenada Stevandića da skupština osnivača SDS-a ne postoji kao organ i da su najave o njenom održavanju stvar "medijskog podmetanja i narušavanja unutrašnjih odnosa u stranci", Vučurević je istakao da Stevandić "od drveta ne vidi šumu", kao ni trenutno stanje u stranci.

"Ljudi koji su blizu Bosića, koje ne vodi ideja stranke nego ideja interesa, tako misle kao Stevandić, dok oni koji su stvarali stranku i u nju dosta uložili i rizikovali ne misli tako", rekao je Vučurević.

Odluka o zakazivanju Sabora osnivača SDS-a donesena je nakon što je Glavni odbor SDS-a u Bileći sa 42 glasa "za", 23 "protiv" i pet "uzdržanih" donio odluku kojom je iz stranke isključen njen bivši predsjednik Dragan Kalinić.

Sabor pod nazivom "Sretenski sabor", a motom "Za stabilnu Republiku Srpsku i jedinstven SDS", biće održan u ponedjeljak sa početkom u 14 časova u hotelu "Vidović" u Banjaluci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE