• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: SDS nema ništa sa sutrašnjim Saborom

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da ova stranka nema nikakve veze sa Saborom osnivača SDS-a koji je najavljen za ponedjeljak u Banjaluci.

 Bosić: SDS nema ništa sa sutrašnjim Saborom Izvor: MONDO

"To možda jeste kongres, ali neke buduće stranke, a sudeći po zvanicama, najprije da je kongres utemeljivača Saveza reformista Ante Markovića, pa SDS sa najavljenim skupom nema nikakve veze", rekao je Bosić novinarima u Brčkom.

On je naveo da imena koja su pozvana na sutrašnji Sabor u Banjaluci dovoljno govore ko su zagovornici te i takve ideje o "navodnom saboru utemeljivača SDS-a".

"Budući da su na skup javno pozvani Dragan Kalinić, Goran Popović i čitava struktura Saveza reformiskih snaga koja je kao takva i ušla u predratni parlament BiH, a da su se tek poslije tokom rata kao pojedinci priključili SDS-u, može se samo po sebi zaključiti da se radi ništa drugo, nego o pokušaju prikazivanja tog skupa tobožnjim kongresom osnivača SDS-a", rekao je predsjednik SDS-a.

On je dodao da SDS povodom 20. godišnjice formiranja stranke priprema dokumentarni film, ali i monografiju koja će "pokazati ko su bili i šta su sve uradili stvarni osnivači".

Bosić je ocijenio da navodni osnivači, u odsustvu brojnih pravih osnivača od kojih su mnogi umrli ili se nalaze na izdržavanju zatvorskih kazni zbog stvaranja Republike Srpske, ili iz istog razloga čekaju presude u Hagu, pokušavaju da pripišu sebi neke zasluge koje im ne pripadaju.

On je dodao da je očigledno da mnogima smeta politički kurs koji je SDS zauzeo.

Sabor pod nazivom "Sretenski sabor", a motom "Za stabilnu Republiku Srpsku i jedinstvenu SDS", biće održan u ponedjeljak u 14 časova u hotelu "Vidović" u Banjaluci.

Odluka o zakazivanju Sabora osnivača SDS-a donesena je nakon što je Glavni odbor SDS-a u Bileći sa 42 glasa "za", 23 "protiv" i pet "uzdržanih" donio odluku kojom je iz stranke isključen njen bivši predsjednik Dragan Kalinić.

Jedan od osnivača SDS-a Božidar Vučurević potvrdio je Srni da će na Saboru osnivača ove stranke, koji će biti održan sutra u Banjaluci, biti zatražena neopoziva ostavka predsjednika Mladena Bosića.

"Mi, osnovači SDS-a, jako smo zabrinuti za trenutno stanje u stranci, samovolju koja vlada i za odstupanje od Statuta, kao i njegovo prekrajanje i prilagođavanje Mladenu Bosiću", rekao je Vučurević.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE