• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska će i dalje jačati

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik poručio je da će politička struktura koja je na vlasti u RS i dalje raditi na jačanju Srpske.

 Dodik: Srpska će i dalje jačati Izvor: MONDO

"U RS je na vlasti homogena i konherentna politička struktura, koja može bez dodatnih trvenja i uplitanja stranih ambasada i bez bilo kakvih drugih podmetanja sa strane da vodi RS u onom pravcu za koju su mnogi položili svoje živote", istakao je Dodik u Banjaluci.

Na svečanoj akademiji u Banskom dvoru povodom obilježavanja Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS i Prvog srpskog ustanka, Dodik je rekao da RS želi da uredi oblast referenduma na način kako se to radi u drugim zemljama, da bi se legalizovao jedan proces koji se, kako je naveo, mora dešavati.

"Taj proces ima nekoliko važnih segmenata, a jedan od njih je da se kaže jednostavno drugima da imamo taj mehanizam i da ćemo ga upotrijebiti onda kada mi shvatamo da je potrebno da branimo RS", istakao je Dodik.

On je rekao da je od ključne važnosti imati legalan proces, istakavši da se danas nigdje i ništa neće desiti bez političkog dogovora ili političkog prihvatanja ili neprihvtanja.

"Mi nemamo više nijedan resurs da ubacimo u BiH, jer se BiH ne pokazuje dobrim mjestom za RS. Sve što su različite političke strukture prenijele na nivo BiH u uvjerenju da je veliki svijet pravedan i da će nam to vratiti ili razumijeti pokazalo se kao gotova iluzija", naglasio je premijer Srpske.

Dodik je rekao da je RS trenutno u situaciji da mora da se brani od institucija koje su prenesene na zajednički nivo BiH, a sa kojima bi trebalo zajedno da participra i na neki način očuva ono što je njena nadležnost.

Kao primjer tih institucija, Dodik je naveo Regulatornu agenciju za komunikacije BiH, Upravu za indirektno oporezivanje BiH i obavještajnu službu BiH, koja se, kako je naveo, u suštini rehabilitovala poput bošnjačke obavještajne službe AID iz proteklog rata.

"To je svakodnevna borba na pitanjima koja mi vodimo, zbog čega je za nas od ogromnog značaja Boračka organizacija RS", rekao je Dodik, izrazivši uvjerenje da Srpska ima mogućnost da sistemski rješava probleme boračkih kategorija.

Premijer RS je podsjetio da će iz Razvojnog programa Srpske 10 miliona KM biti usmjereno ove godine za zapošljavanje demobilisanih boraca, a za šta će odlučujuću ulogu imati BORS, a ne Vlada RS.

Dodik je poručio da će prioritet Vlade RS i dalje biti saradnja sa borcima i porodicama čiji su najmiliji dali svoje živote za stvaranje RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE