• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčkalo: Ovo je prekretnica

Autor SRNA

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo izjavio je danas da su u toj stranci od početka vjerovali u pozitivan epilog u slučaju zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije pred MSP u Hagu.

On je ocijenio da je dobro što je odluka u Hagu tako brzo donesena jer misli da će ona smiriti tenzije koje su eskalirale u BiH, te da je dobro što će ona zaustaviti dalje manipulacije i poigravanje sa narodom i emocijama ljudi.

"Vjerovali smo u politiku koju vode predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, a to je mudra i odgovorna politika koja je i donijela ovakav rezultat", rekao je Brčkalo novinarima u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, ako se pogleda sa istorijskog aspekta, može se reći da je "Islamska deklaracija" Alije Izetbegovića uzdrmala bivšu državu, a da je apelacija bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i revizija uzdrmala dejtonsku BiH, ali da je na kraju pobijedila dejtonska BiH sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda, jer je ona jedina moguća u uslovima u kakvim živimo.

"Mi iz PDP-a mislimo da je ovo jedna vrsta prekretnice u BiH, koja će odrediti da li ćemo gledati u budućnost i krenuti naprijed, da li ćemo rješavati osnovne egzistencijalne probleme sa kojima se suočavaju građani Republike Srpske i BiH ili ćemo ostati `zakovani` u prošlosti gdje ćemo imati najmanje tri istine i baviti se ovim stvarima kojima smo se bavili u prethodnom periodu", istakao je Brčkalo.

Tagovi

PDP

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE