• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska Karadžiću dostavila samo “podobna” dokumenta

Hrvatska je na zahtjev Radovana Karadžića dostavila dokumenta koja njoj odgovaraju, smatra Goran Petronijević, član Karadžićevog pravnog tima.

 Hrvatska Karadžiću dostavila samo “podobna” dokumenta Izvor: MONDO

Petronijević je Srni rekao da ostale zemlje od kojih je nekadašnji predsjednik Republike Srpske zatražio dokumente potrebne za njegovu odbranu, a koje tvrde da ih ne posjeduju, ne poštuju Tribunal, navodeći primjer Njemačke i Francuske.

Prema njegovim riječima, ako je neko sprovodio neku operaciju u kojoj je napisano mnogo propratnih dokumenata, onda je nemoguće da nemaju osnovna dokumenta.

Petronijević je ocijenio je da je "stavljeno drugačije svjetlo na period prije Srebrenice" nakon što je haško tužilaštvo prihvatilo činjenicu da to područje nije bilo demilitarizovana zona, da su muslimanske snage izvodile napade iz enklave i da je oružje švercovano.

Petronijević je rekao da je ovo prvi put da Haški tribunal prihvata takve činjenice, koje je prikupio pravni tim, navodeći da je njihova namjera da se takvim, nespornim činjenicama skrati postupak.

"Oni prate šta mi radimo i tačno znaju u kojoj fazi Karadžić raspolaže sa tim dokazima i šta može da dokaže. Kada oni znaju da on to može da dokaže onda to nije sporno", dodao je Petronijević.

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Karadžić u ponedjeljak je u Haškom tribunalu, na posebnom sudskom ročištu o njegovim zahtjevima da mu sedam zemalja dostavi dokumente za potrebe njegove odbrane, rekao da je do jednog dokumenta koji ga oslobađa krivice došao preko Hrvatske.

Predstavnici Njemačke, Francuske i Irana, koji su se izjasnili o Karadžićevim zahtjevima, tvrdili su da dokumenti koje traži nisu relevantni za predmet, da ne postoje ili bi njihovo objavljivanje ugrozilo njihovu nacionalnu bezbjednost.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE