• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mektić: Dodik je persona non grata u Srbiji

Autor Agencije

Ministar bezbjednosti BiH komentarisao izjave Kolinde Grabar-Kitarović, ali i jučerašnji susret Milorada Dodika i Aleksandra Vučiča u Istočnom Sarajevu.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da mu nije poznato odakle predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović "crpi" zaključke da raste broj ekstremističkih grupa u BiH i ilegalnih migranata, naročito o migracijama, jer se ti zaključci ne slažu sa saznanjima iz obavještajne saradnje BiH i Hrvatske.

Mektić je komentarisao i jučerašnji sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Srbije Aleksandra Vučića, te istakao da je Dodik persona non grata u Srbiji i da je molio Vučića da se s njim sastane.

Mektić je danas u Sarajevu rekao da se BiH spremala za talas migranata, ali da ne očekuje da se to desi, jer se zemlja ne nalazi na balkanskoj ruti.

"Čudi me otkud sad migracije kad mi nismo na balkanskoj ruti i kad nijedan migrant nije skrenuo s te rute prema BiH. Jesmo se pripremali za eventualna dešavanja, ali i dalje ne očekujumo priliv, te i dalje činimo sve da zemlju zaštitimo od ilegalnih migranata", istakao je Mektić.

Mektić je rekao da je dobrom organizacijom obezbjeđenja Samita, koji je održan juče bez ijednog incidenta, BiH pokazala da je civilizovana zemlja u kojoj se poštuju svi demokratski principi, te da je sposobna da organizuje ovakve skupove.

"Pokazali smo da BiH može biti faktor stabilnosti kada su u pitanju politički odnosi, posebno kada je riječ o ovom regionu", istakao je Mektić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ahahahaha "seljacina" cula za parolu "persona non grata" pa veli da ja nju mlatnem pa sta bude da bude

MONDO REPORTAŽE