• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga protiv Zlatka Lagumdžije

Tužilaštvo BiH naredilo je otvaranje istrage protiv predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije.

 Istraga protiv Zlatka Lagumdžije  Izvor: MONDO

Uz Lagumdžiju, istraga obuhvata i načelnika sarajevske opštine Novi Grad i potpredsjednika ove stranke Damira Hadžića i vlasnika građevinskog preduzeća "Butmir" Huseina Seje Hasibovića zbog zloupotrebe službenog položaja ili uzimanja mita u slučaju "reket SDP-a", piše "Dnevni avaz".

Tužilac BiH Dubravko Čampara donio je naredbu o otvaranju istrage u ovom slučaju protiv više osoba zbog pokušaja uzimanja 2,2 miliona KM mita od predsjednika Uprave "ASA Holding" Nihada Imamovića i drugih privrednika za usvajanje regulacionog plana "Alipašin most 7" neophodnog za izgradnju zgrade u sarajevskom naselju Otoka.

Lagumdžija i Hadžić terete se za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja. Hadžić se još tereti za primanje dara, a Hasibović za pomaganje u ovom krivičnom djelu, navodi list.

U ovaj slučaj, osim Federalne uprave policije, po nalogu Tužilaštva BiH, bila je uključena i Obavještajno-bezbjednosna agencija.

Tajnim praćenjem čelnika SDP-a, snimanjem njihove međusobne komunikacije i komunikacije sa Hasibovićem, došlo se do brojnih dokaza o postojanju dobro organizovane grupe čiji je cilj bio da se od privrednika uzima novac radi ličnog bogaćenja pojedinaca, piše list.

Prema pisanju "Dnevnog avaza", na osnovu tajnih snimaka može se zaključiti da je i Lagumdžija povezan sa slučajem s obzirom na to da je, navodno, direktno za njega tražen novac.

Lagumdžija ili "šef", kako ga je jednom oslovio Hasibović, trebalo je, prema tvrdnjama lista, da preuzme torbu sa novcem.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE