• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova akcija protiv vehabija

Bezbjednosne snage BiH izvele su u u srijedu uveče još jednu akciju protiv vehabija.

 Nova akcija protiv vehabija Izvor: MONDO

U njihovoj komuni na području Jablanice pronašle više od 50 kilograma eksploziva, javlja dopisnik Srne iz Mostara.

Portparol Agencije za istrage i zaštitu Željka Kujundžija potvrdila je Srni da je u akciji koja je sinoć izvedena u Hercegovini pronađeno 57 kilograma ekploziva.

"Uhapšene su dvije osobe ", rekla je ona i najavila više detalja tokom dana.

Tužilaštvo BiH potrdilo je pronalazak veće količine eksploziva u akciji Sipe koja je izvedena u mjestu Buna kod Mostara.

"Pronađeno je 53 kilograma ekploziva, a vještačenjem će se utvrditi o kojoj je materiji riječ", rekao je Srni portparol tužilaštva Boris Grubešić.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) izvršili su pretrese na području Jablanice i šireg područja Mostara tokom kojih je otkriveno oko 54 kilograma eksplozivne materije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Tužilaštvo i Sipa ispituju da li postoji povezanost eksploziva sa određenim licima, pripadnicima vehabijskog pokreta", navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva navode da informacije koje su do sada prikupljene ukazuju da se u ovom slučaju najvjerojatnije radi o krivičnom djelu lažnog prijavljivanja.

Akcija u Hercegovini izvršena je u srijedu uveče po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, a uslijedila je nakon prijave da se na određenom lokalitetu u blizini Mostara nalazi veća količina eksploziva.

"Tokom akcije su određene osobe privedene radi ispitivanja i kriminalističke obrade, ali nisu uhapšena", saopšavaju iz tužilaštva.

Osoba koja je prijavila postojanje eksploziva dovedena je na saslušanje u Tužilaštvo BiH zbog sumnje da je počinila krivično djelo lažnog prijavljivanja,

Tužilaštvo je najavilo da će nakon vještačenja pronađenog eksplozivnog materijala i ispitivanja osoba koje se mogu dovesti u vezu sa njegovim pronalaskom detaljnije obavijestiti javnost o ovoj akciji.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE