• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić uvrijedio učesnike Sretenjskog sabora

Učesnici Sretenjskog sabora osudili izjavu lidera SDS-a Mladena Bosića u kojoj taj skup poredi sa saborom reformista Ante Markovića

 Bosić uvrijedio učesnike Sretenjskog sabora  Izvor: MONDO

Bivši i aktuelni funkcioneri SDS-a, učesnici Sretenjskog sabora, osudili su izjavu lidera SDS-a Mladena Bosića u kojoj taj skup poredi sa saborom reformista Ante Markovića.

U saopštenju učesnika Sretenjskog sabora navodi se da je sramna Bosićeva izjava da ga učesnici podsjećaju na članove lovačkog udruženja iz Gornje Maoče, "pri čemu je `lider` mislio na organizaciju vehabija u BiH".

"Kao jedni od učesnika Sretenjskog sabora pokrenućemo inicijativu zajedno sa ostalim učesnicima sabora i tužiti `lidera` Bosića za uvrede i ljagu koju nam je nanio svojim izjavama", navodi se u saopštenju.

Bivši i aktuelni funkcioneri SDS-a, učesnici Sretenjskog sabora, upozoravaju Bosića da je vehabijama nazvao ljude koji su u proteklom ratu izgubili svoje namilije, dali dijelove svog tijela za stvaranje Republike Srpske, "ljude kojima su vehabije počinile najstrašnij zločin, kojima su zlikovci Nasera Orića iz Srebrenice u samo jednom danu ubili i zapalili sve do čega su stigli i koji su zbog srpstva i dosljednosti politike SDS-a izbrisani iz javnog i političkog života RS i BiH".

Lider SDS-a Bosić izjavio je početkom sedmice da ni SDS niti ijedan njen organ nemaju nikakve veze sa skupom "navodnih utemeljivača SDS-a'' koji je održan u Banjaluci, u ponedjeljak, 15. februara, navodeći da su organizatori tog skupa "zloupotrijebili ime SDS-a".

"Već sada je jasno je da je riječ o sastanku neformalne grupe koja pokušava napraviti novu partiju, a čiji su organizatori utemeljivači reformista Ante Markovića - Dragan Kalinić i Goran Popović, dok je Božidar Vučurević tek njihov epski megafon željan medijske pažnje", naveo je Bosić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE