• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Ivanić će biti kandidat za predsjednika Srpske''

Autor mondo.ba

Mladen Ivanić biće zajednički kandidat PDP-a i NDP-a za predsjednika Republike, tvrdi potpredsjednik NDP Zdravko Krsmanović.

  Obe stranke pripremile su zajednički tim koji treba da osmisli zajednički nastup na izborima 2018.godine, a najznačajniji dio te priče je Ivanićeva kandidatura.

“Njegov politički kapacitet je toliko politički ojačao, a takav je tip političara da neće napraviti grešku u naredne dvije godine. U ovom momentu on nema premca u RS”, kazao je Zdravko Krsmanović, potpredsjednik NDP-a, prenosi ATV.

Trojka – Mladen Ivanić, Branislav Borenović i Dragan Čavić i danas je u Banjaluci razgovarala o čvršćoj saradnji, ali iza zatvorenih vrata. Dok su Ivanić i Čavić nedostupni za komentar o predsjedničkoj kandidaturi, predsjednik PDP-a nerado otkriva karte pa je ispalo da se Krsmanović izletio prije reda.

“Mislim da je to neka vrsta i pohvale radu gospodina Ivanića. Mislim da Mladen Ivanić odlično radi svoj posao kao srpski član Predsjedništva i mi doživlajvamo takve stavove gospodina Krsmanovića kao nešto to je vrlo afrimativno, pozitivno za naše unutrašnje odnose. U narednim mjesecima ćemo o tome razgovarati”, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP.

Krsmanović otkriva još jedan zanimljiv detalj: plan je da dođe do političkog pregrupisavanja na političkoj sceni pa da kao treći blok centra zajedno nastupe PDP, NDP i sada vladajući DNS.

“I to će biti ta buduća politička snaga koja u ovom momentu može biti alternativa SDS- u i SNSD-u. Jednostavno ovakva polarizacija SNSD-SDS zahtjeva da se formira politički centar. Mislim da će to biti PDP-NDP-DNS”, kazao je Krsmanović.

Kako navodi ATV, Mladenu Ivaniću u namjeri da postane predsjednik Srpske najviše ide u korist činjenica da se Milorad Dodik po Ustavu više ne može kandidovati za novi predsjednički mandat, i da su zato već sada sve glasnije spekulacije da će Ivanić i Dodik samo, šahovskim rječnikom, napraviti rokadu što znači da bi se aktuelni predsjednik kandidovao za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pa mozda bi mogao ako ga podrzi ovo malo sto je ostalo od SDS-a. A Skrba dje ce on mislim da je vreme da mijenja NDP dosta je tamo bio, mozda da predje kod Pavica pa da objedini taj njegov novi trojac

Gz

@Gz Bosnjak pamet u glavu. Vazda ima gore od goreg. Drugo uzivaj u svojoj federaciji a no sikiriki za nas i Rep. Srpsku

Uživajte

Uživajte još malo a već od 2018. mnogi od ovih istrošenih Zapadnih poltrončića poput Krsmanovića, Borenovića, Čavića, Ivanića itd. će u političku penziju. Srpsku treba da vodi SNSD, jer vremena su jako turbulentna nema više prostora ni za kakve eksperimente ni na kojem nivou

Bosnjak

@Uživajte a sto da vodi SNSD pa vodi Dodik vec 10 godina pa sta imate nista a penzije vam manje neg u federaciji .Ja mislim da je vrijeme za promjene.Skinite Dodika i pustite druge ljude nek vode moze biti samo bolje a gore nema

MONDO REPORTAŽE