• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši: S Natašom Kandić ne želimo ništa!

Srpski logoraši ne žele nikakav vid saradnje sa Natašom Kandić i predstavnicima beogradskog Udruženja "Žene u crnom".

 Logoraši: S Natašom Kandić ne želimo ništa! Izvor: MONDO

Njihov prevashodni cilj je da se Srbi proglase zločincima i jedinim krivcima za ratna dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije, a svi ostali prikažu žrtvama srpskog zločina, izjavio je Srni predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić.

Komentarišući današnji regionalni sastanak u Dubrovniku predstavnika udruženja logoraša iz bivših jugoslovenskih republika, Dukić je ocijenio da održavanje takvih skupova, između ostalog, ima za cilj da se izvrši pritisak na rukovodstvo Srbije da Skupština usvoji rezoluciju i osudi genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Dukić je dodao da Savez logoraša RS ne podržava inicijativu za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim dešavanjima i drugim teškim povredama ljudskih prava u bivšoj Jugoslaviji /REKOM/, "pogotovo ako se ima na umu činjenica da bi takvu komisiju vodila Nataša Kandić i predstavnice Udruženja `Žene u crnom`".

Predsjednik Saveza logoraša RS je istakao da Kandićeva u svojim izvještajima nikada nije pokazala sažaljenje prema srpskim žrtvama u BiH, "a posebno prema 3 500 srpskih žrtava u Srebrenici".

U Dubrovniku je danas održan regionalni konsultativni sastanak predstavnika udruženja logoraša bivših jugoslovenskih republika.

Konsultacije su dio javne rasprave o Inicijativi za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava u bivšoj Jugoslaviji (REKOM).

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE