• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suvlasnik firme "Delta trejd" pod istragom

Suvlasnik firme "Delta trejd" Mlađo Novaković saslušan je u tužilaštvu u Livnu zbog sumnje za saučesništvo u pribavljanju lažnog državljanstva.

 Suvlasnik firme "Delta trejd" pod istragom Izvor: MONDO

On je navodno pokušao da pribavi lažno državljanstvo za Dragana Jelinovića (53) iz Srbije, piše "Glas Srpske".

Portparol Kantonalnog tužilaštva u Livnu Munib Šehić potvrdio je da je Novaković poslije saslušanja pušten, ali da je istraga nastavljena. "Glas" piše da su njemačke vlasti raspisale potjernicu za Draganom Jelinovićem zvanim Jelke zbog ubistva mađarskog boksera Ervina B. (31) u kafeu "Žurnal" u Kelnu 1992. godine.

Jelinović je uhapšen u maju prošle godine na graničnom prelazu Pavlovića most kod Bijeljine, po potjernici koju je za njim raspisao njemački Interpol, zbog ubistva i nanošenja teških tjelesnih povreda. Tada je smješten u ekstradicioni pritvor u Sarajevu radi izručenja Njemačkoj.

Poslednji pokušaj pribavljanja državljanstva za Jelinovića bio je 8. februara kada je njegov branilac , advokat Bajro Čilić došao u matičnu kancelariju u opštini Grahovo. U nadležnoj službi u Livnu potvrđeno je da je Jelinovićev otac Miloš rođen u Grahovu, ali da Dragan nije upisan u knjigu rođenih, jer je rođen u Zemunu. Po nalogu Kantolanog tužilaštva u Livnu, Novaković je 18. februara priveden u Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka, odakle je predat u nadležnost službenika Policijske uprave Livno.

Novaković, porijeklom iz Sarajeva, prije i u vrijeme rata bio je vlasnik restorana "Bard" u sarajevskom naselju Vraca. U Beogradu je 2002. godine uhapšen sa Alijom Delimustafićem, a na Palama je sa pokojnim Ratomirom Spaićem bio suvlasnik firme "RMG".
Umiješan je i u sumnjivu privatizaciju i kupoprodaju u banjalučkom preduzeću "Čajavec", a u avgustu prošle godine u Makarskoj je uhapšen njegov brat Milutin iz Istočnog Sarajeva kod kojeg je pronađen 21 kilogram heroina, piše "Glas Srpske".    (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE