• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: SNSD nema ozbiljnog protivnika!

Koalicija SNSD-a, Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP) nema ozbiljnog protivnika u opoziciji, tvrdi Milorad Dodik.

 Dodik: SNSD nema ozbiljnog protivnika! Izvor: MONDO

Lider SNSD-a je nakon sastanka na Mrakovici sa liderima DNS-a Markom Pavićem i SP Petrom Đokićem rekao da dogovorene principe zajedničkog nastupa na narednim izborima neće mijenjati, već će u narednom periodu utvrđivati dinamiku i akcioni plan.

''Sve tri partije podržaće zajedničke kandidate, a imaćemo posebne parlamentarne liste na svim nivoima kako bi se našli zajedno i partnerski formirali vlast'', rekao je Dodik, navodeći da su otvoreni i za saradnju sa drugim partijama i nevladinim organizacijama.

Dodik je naglasio da niko ne može osporiti da je kaolicija vratila dostojanstvo Srpskoj i učinila je partnerom u BiH, te učinila RS ''boljim dijelom BiH''.

"Smatramo da su izbori od ključne važnosti za RS i da tu ne može biti politikanstva'', rekao je Dodik, navodeći da opasnost vidi u "servilnom odnosu jednog dijela političkih stranaka u RS prema onome što traže stranci". Dodik je izrazio očekivanja da će građani prepoznati političare koji se dodvoravaju međunarodnoj zajednici, te istakao da ne mogu biti alternativa koaliciji.

'"Mislim da RS na narednim izborima ima samo jednu ponudu, i to u ove tri partije'', rekao je lider SNSD-a.On je dodao da koalicioni partneri nisu protiv dijaloga u BiH, ali su čvrsto opredijeljeni da ne dozvole više prenos ni jedne nadležnosti sa RS.

''Sve prenesene nadležnosti treba revidirati, što neće biti izvodljivo preko noći. Ako dobijemo podršku za ovakvu politiku, ovo pitanje ćemo snažno rješavati naredne četiri godine'', rekao je Dodik.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE