• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikalci -Parlament 1:0

Predstavnički dom Parlamenta Federacije povukao je Prijedlog zakona o načinu ostvarivanju ušteda u FBiH, zbog pritiska sinikalaca.

 Sindikalci -Parlament 1:0 Izvor: MONDO

Predsjedavajući Predstavničkog doma Safet Softić rekao je da je Kolegijum ovog doma jednoglasno donio takvu odluku i da će prijedlog ovog zakona biti upućen na raspravu pred Ekonomsko-socijalni savjet FBiH.

Softić je prenio i prijedlog Kolegijuma da se izmjene zakona o uštedama u Parlamentu razmatraju zajedno sa Zakonom o platama.         

Protestom nekoliko stotina radnika ispred zgrade Parlamenta Sindikat je izvršio pritisak za povlačenje ovog zakona koji je uslov za nastavak saradnje FBiH sa svjetskim međunarodnim organizacijama.

Novoizabrani predsjednik Sindikata BiH Ismet Bajramović nakon što je Parlament potvrdio zaključak o skidanju pomenutog prijedloga Vlade FBiH sa dnevnog reda, izašao je pred radnike i kazao kako je ovo jedna od prvih velikih pobjeda radnika protiv vlasti koja je pokušala da izvrši udar na radničko zakonodavstvo.

Upozorio je ljude na vlasti i da su u ovoj godini izbori, te pozvao radnike da dobro razmisle kome daju glas.

"Braćo i sestre radnici, ne smijemo odustati, i moramo im dati do znanja da ćemo se boriti za naša prava", poručio je Bajramović okupljenim radnicima. Među predstavnicima sindikata koji su danas protestovali bili su i policajci iz Posavskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE