• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kličković ponovo odbio da dođe na ročište

Suđenje za zločine u Bosanskoj Krupi 1992. nastavljeno je bez prvooptuženog Gojka Kličkovića, koji je odbio da se pojavi na ročištu.

 Kličković ponovo odbio da dođe na ročište Izvor: MONDO

Predsjedavajući Sudskog vijeća Zoran Božić rekao je da mu nije jasan stav Kličkovića, naglasivši da "ovo nije igra", javlja BIRN.

"Kako misli da mu dozvolimo da se brani sa slobode uz mjere zabrane, ako iz pritvora odbija da se pojavi na suđenju", upitao je Božić.
Kličković je na ročištu 16. februara istakao da ne želi da učestvuje u nastavku suđenja, jer mu je Sudsko vijeće produžilo pritvor za još dva mjeseca, te je tražio razrješenje branilaca po službenoj dužnosti.

Iz tih razloga odbio je da se pojavi na ročištu 17. februara, nakon čega je Vijeće donijelo odluku da suđenje nastavi bez njegovog prisustva.Kličković se sa Jovanom Ostojićem i Mladenom Drljačom tereti za zločine protiv čovječnosti, ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika na području Bosanske Krupe 1992. godine. Tužilaštvo Kličkovića tereti i za povrede zakona i običaja ratovanja.

Kličković se nalazi u pritvoru od 20. juna 2007. godine, dok se Drljača i Ostojić brane sa slobode, uz mjere zabrane.Suđenje će biti nastavljeno sutra. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE