• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi protest radnika Željeznica RS?

Autor mondo.ba

Radnici "Željeznica RS" još ne mogu da ovjere zdravstvene knjižice, a sindikati tog preduzeća će na sastanku koji su zakazali za ponedjeljak donijeti odluku da li će ponovo u proteste.

 Novi protest? Radnici "Željeznica RS" još ne mogu da ovjere zdravstvene knjižice Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

Predsjednik Sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti Zlatko Marin kaže da nisu dobili odgovor iz Vlade RS u vezi sa pismom kojim su zatražili da bude riješen problem sa uplatom doprinosa kako bi imali zdravstvenu zaštitu.

"Ne možemo više da čekamo. Za ponedjeljak smo zakazali sastanak na kojem ćemo odlučiti da li ćemo ponovo odlaskom svih zaposlenih pred Fond zdravstvenog osiguranja tražiti odgovor kada će ovo pitanje biti riješeno ili ćemo pred Vladu RS ili u potpunu obustavu rada. Najbolje bi bilo da dignemo revoluciju, jer ovako više ne možemo. Svaki mjesec moramo da tražimo ono što smo zaradili i što nam po zakonu pripada", kazao je Marin, prenosi "Glas Srpske".

Sa njim su saglasni i predstavnici ostalih sindikata u "Željeznicama" koji insistiraju da pitanje ovjere zdravstvenih knjižica bude što prije riješeno.

Iz uprave preduzeća naglašavaju da tekuće obaveze iz 2017. godine po važećim propisima ne mogu biti obuhvaćene reprogramom i da to stvara problem u odnosu sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS.

"Dug prema Fondu zdravstvenog osiguranja ne sporimo, ali nismo u mogućnosti da redovno uplaćujemo poreze i doprinose i zbog toga radnici i članovi njihovih porodica ne mogu ovjeriti knjižice", istakli su u "Željeznicama".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE