• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojčinoviću produžen pritvor

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Bivšem zamjeniku pravobranioca RS Mirku Stojčinoviću produžen je pritvor. Današnjom odlukom Okružnog suda u Banjoj Luci Stojčinović iza pritvorskih rešetaka ostaje još dva mjeseca.

Tužilac Svetlanka Bijelić je prekjuče tokom ročišta o produženju pritvora potvrdila da će istraga protiv Stojčinovića biti proširena na još neke predmete, a što će uključiti i nove osumnjičene.

Tužilačka procjena je bila da bi puštanjem na slobodu on mogao uticati na svjedoke koji još nisu saslušani, a koji su bitni za postupak, dok je njegov advokat Zoran Tanasić smatrao da on mora biti pušten na slobodu jer ocjenjuje da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela. Stojčinović tvrdi da je u spornim predmetima “Naš Dom”, “Građa” i Poljopriverdna škola u Banjoj Luci "štitio interese RS”, te da se sve bazira “na lažnim iskazima dva pomoćnika koji su svaku odluku prvi potpisali”.

"Opet bih predložio da se sklopi nagodba sa 'Bingom' jer su oni savjesni kupci", rekao je prekjuče Stojčinović.

Stojičinović je uhapšen početkom jula u svojoj kancelariji u Republičkoj upravi za geodetsko imovinsko-pravne poslove RS zbog sumnje da je, dok je obavljao funkciju zamjenika pravobranioca RS, Gradu Banjaluka nanio višemilionsku štetu.

Prvo je uhapšen zbog predmeta “Naš Dom” i “Građa”, a krajem jula su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS izuzeli iz Pravobranilaštva i predmet Poljoprivredna škola.

Atraktivno gradsko zemljište spomenuteškole prodato je kompaniji "Bingo", koju je grad tužio, kao i Poljoprivrednu školu. "Bingo" je uzvratio kontratužbom i zahtijevao od grada odštetu od 20 miliona KM.

Prije sedam dana je, zbog sumnje da je bio Stojčinovićev saizvršilac, uhapšen aktuelni zamjenik pravobranioca RS Borislav Jeličić.

Nakon saslušanja je pušten da se brani sa slobode.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE