• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zeleno svjetlo" za MAP u aprilu?

Ministar odbrane Selmo Cikotić rekao je da BiH ima osnova da očekuje da u aprilu dobije "zeleno svjetlo" za ulazak u MAP.

 "Zeleno svjetlo" za MAP u aprilu? Izvor: MONDO

Cikotić je ocijenio da se odluka NATO-a iz decembra da BiH ne dobije MAP pokazala kontraproduktivnom i da je trebalo kazniti one koji su neaktivni, a nagraditi one koji su aktivni.

"Efekat je bio obrnut, pa se nadam da će to NATO ovog puta korigovati", rekao je Cikotić za današnji "Dnevni avaz". Prema njegovim riječima, BiH radi sve kako bi dobila MAP.

"Razumijemo da živimo u kompleksnoj državnoj organizaciji i nesavršenim uslovima, ali nastojim afirmisati ono što je najpozitivnije, i to kao takvo prezentovati. Ništa ne želim idealizovati, niti predstavljati ljepšim nego što jeste, ali nije pošteno ni neke stvari ignorisati. Imamo vrlo složen i neefikasan državni sistem, a napredak BiH prema NATO-u jedan je od najboljih doprinosa jačanju tog sistema", istakao je Cikotić.

On je naveo da će generalnom sekretaru NATO Andersu Fog Rasmusenu, koji bi sutra trebalo da doputuje u drugu zvaničnu posjetu BiH, predočiti sve realizovane aktivnosti, odnosno napredak koji je BiH postigla od njegove ranije posjete.

Cikotić je naglasio da je BiH imala pozitivne ocjene IPAP-a, što je jedan od ključnih kriterijuma za MAP, Predsjedništvo BiH je već donijelo odluku o upućivanju 10 instruktora vojne policije u Avganistan, a trebalo bi i da razmatra mogućnost upućivanja jedinice na to područje. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE