• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS protestvuje zbog učešća Špirića

SDS uputila javni protest zbog učešća predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića na sastanku na Brdu kod Kranja

 SDS protestvuje zbog učešća Špirića Izvor: MONDO



Srpska demokratska stranka (SDS), najjača opoziciona partija u RS, ocijenila je u ponedjeljak da predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić nije trebalo da učestvuje na skupu lidera regiona na Brdu kod Kranja pošto na konferenciji nije bilo predstavnika Srbije.

Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da su se u zajedničkoj izjavi učesnici skupa, uključujući predstavnika Kosova, obavezali da će raditi na bržem ulasku u EU i da su time predstavnici BiH "dali učešće u potvrđivanju nastojanja" da se Kosovo proglasi državom.

"Ovim načinom, potpuno nepotrebno i nesretno, predstavnici BiH, i to kroz osobu koja predstavlja srpski kadar, dali su učešće u potvrđivanju nastojanja jednog broja zemalja u svijetu predvođenih SAD, da dio Srbije poznat kao AP Kosovo i Metohija promijeni status u državu i da ta tvorevina nađe mjesto u EU", rekao je Tadić.

On je ocijenio da su ovim narušeni odnosi Republike Srpske i Srbije i pozvao predstavnike vlasti Beograda i Banjaluke na hitne razgovore.

Komentarišući najavu donošenja rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, Tadić je ocijenio da, bez obzira na teskt rezolucijem, "apetiti iz Sarajeva" time neće biti zadovoljeni.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE