• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihić: Nisam izdajnik Bošnjaka

Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je večeras da nije izdajnik bošnjačkog naroda.

 Tihić: Nisam izdajnik Bošnjaka Izvor: MONDO

On je dodao da takve informacije plasira vlasnik kompanije "Avaz" Fahrudin Radončić, koji medijskim djelovanjem nanosi štetu Bošnjacima i BiH.

"On kontinuiranim medijskim lažima i poluistinama želi da kompromituje ugled Bošnjaka i na taj način nanosi ogromnu štetu našem narodu, ali i BiH u cjelini", rekao je Tihić gostujući na BHRT.

Govoreći o slučaju člana ratnog Predsjedništva RBiH Ejupa Ganića, Tihić je rekao da su slučaj "Dobrovoljačke ulice" ispolitizovale političke strukture iz Srbije i dodao da tim slučajem prevashodno trebaju da se bave pravosudne institucije.

"Činjenica je da su u Dobrovoljačkoj ulici stradali ljudi i da je pravosuđe BiH trebalo ranije da riješi taj predmet i slučaj dovede do kraja", dodao je Tihić.

On je napomenuo da se zbog slučaja Ganić napravio problem kod funkcionisanja institucija BiH.

Govoreći o nedavno provedenoj policijskoj akciji u Srebrenici i Bratuncu, lider SDA je rekao da je riječ o zloupotrebi maloljetnice i policije RS u političke svrhe.

Tihić smatra da je cilj akcije diskreditacija ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića, a neposredno SDA i njenog predsjednika.

On je naglasio da BiH mora provesti presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju "Sejdić i Finci protiv BiH".

"Rješenje tog problema bilo je u aprilskom paketu ustavnih promjena. Problem je nastao kada su pojedine političke partije srušile taj paket, a za trenutnu situaciju u BiH odgovornost snose sve političke partije", zaključio je Tihić.

On je izrazio očekivanje da oktobarski izbori neće biti dovedeni u pitanje.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE