• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HDZ 1990 samostalno na izbore

Predsjedništvo HDZ 1990 odlučilo je da ima svoga kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

 HDZ 1990 samostalno na izbore Izvor: MONDO

Predsjedništvo HDZ 1990 odlučilo je u petak u Mostaru da će ova stranka do narednog sastanka stranaka Kreševske šestorke imati svoga kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH kojega će kandidovati za zajedničkog kandidata svih hrvatskih stranaka.

Iz HDZ-a 1990 navedeno je da je razlog za kandidaturu to što stranka želi izabrati legitimnog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, bilo nakon promjene Ustava ili dogovorom o zajedničkom kandidatu s drugim hrvatskim političkim strankama.

Iz stranke napominju da je HDZ 1990 započeo razgovore sa drugim strankama, potencijalnim partnerima za formiranje vlasti, od kojih je prvi HSP BiH sa kojim je proteklim danima dogovorena podrška zajedničkom kandidatu za Predsjedništvo BiH.

U Predsjedništvu HDZ-a 1990 smatraju da nije dovoljno otkloniti diskriminacione odredbe za manjine iz Ustava BiH, te da presudu Evropskog suda za ljudska prava treba iskoristiti i za otklanjanje onih ustavnih odredbi koje diskriminišu i konstitutivne narode, posebno hrvatski narod.

Tokom sjednice je istaknuto da će prioritet u radu ove stranke i ubuduće biti održiv privredni razvoj i energetski projekti, infrastrukturni objekti kao što je koridor "Pet ce", poljoprivreda, podizanje konkurentnosti domaće proizvodnje i stabilan finansijski sektor.

Iz HDZ 1990 naglašavaju da će se zalagati za dobru saradnju sa Hrvatskom i njenu pomoć u procesu evroatlantskih integracija.    

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE