• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove prijetnje dopisniku FTV-a

Novinar banjalučkog lista "Fokus" Radovan Jović je fizički nasrnuo i verbalno izvrijeđao novinara Federalne televzije (FTV) Mišu Vidovića.

 Nove prijetnje dopisniku FTV-a Izvor: MONDO

Vidović je rekao da je poslije konferencije predsjednice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić u hotelu "Bosna" u Banjaluci Jović fizički nasrnuo na njega, a potom ga verbalno izvrijeđao uzvikujući "Pustite da zakoljem ovog ustašu".

"Poslije konferencije Nataše Kandić neobavezno sam primijetio da bi svi trebalo da profesionalno radimo svoj posao i da na pres konferencijama i ostalim javnim događajima ne bi trebalo da iznosimo lične stavove. Samo što sam to izgovorio, Jović je nasrnuo na mene, a ostale kolege su ga spriječile da se fizički obračuna sa mnom", naveo je Vidović.

Dodao je da je incident prijavio policiji kao i da je Jović još nekoliko puta pokušao da nasrne na njega psujući mu "majku ustašku" i uzvikujući: "Pustite da zakoljem ustašu!" Vidović je ocijenio da je napad na njega "direktna posljedica kampanje koju Vlada Republike Srpske sa premijerom Miloradom Dodikom na čelu vodi protiv FTV-a", čiji je on dopisnik iz Banjaluke.

On je podsjetio da Dodik prije dva dana na konferenciji za novinare nije želio da mu odgovori na postavljeno pitanje, navodeći da je za njega FTV "neobjektivna, neprofesionalna i neprijateljska televizija".

Vidović je još kazao da je prethodno Dodik uputio pisanu instrukciju ministrima i čelnim ljudima institucija i javnih ustava u RS da prestanu da daju bilo kakve informacije novinarima FTV-a.

Kolegijum FTV-a je prije dva dana zatražio od svih organizacija u BiH, koje se bave zaštitom novinara, kao i od međunarodnih organizacija u BiH, OHR-a, OEBS-a, američke ambasade u Sarajevu i EU da omoguće Vidoviću da nesmetano obavlja svoj novinarski posao u Banjaluci.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE