• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović: Vidović je mene vrijeđao

Novinar "Fokusa" Radovan Jović koji je u subotu verbalno napao i prijetio novinaru FTV-a Miši Vidoviću izjavio da je samo uzvratio na uvrede upućene njemu.

 Jović: Vidović je mene vrijeđao Izvor: MONDO

Jović se u nedjelju odazvao pozivu banjalučkog Centra javne bezbjednosti (CJB) da da izjavu povodom navoda novinara Federalne televizije Miše Vidovića da ga je u subotu u Banjaluci verbalno napao nakon pres konferencije direktora Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić.

Prije odlaska u CJB Banjaluka, Jović je rekao Srni da ga Vidović već duže vrijeme napada, tvrdeći da je srpski nacionalista, na šta mu, kako je naveo, nije ostao dužan.

On je dodao da je u vrijeme verbalnog sukoba sa Vidovićem nije bio na novinarskom zadatku, već da se kao i ostali građani zatekao u hotelu "Bosna", gdje je održana pres konferencija Kandićeve.

"Vidović me često nazivao četnikom i nacionalistom, a ja sam njemu rekao da je ustaša", rekao je Jović.

Do verbalnog incidenta Jović i Vidovića došlo je u Banjaluci nakon konferencije za novinare direktora Fonda za humanitarno pravo iz Beograda Nataše Kandić.

Verbalni napad na novinara FTV osudili su SDA i SDP BiH, koji očekuju da nadležni organi o ovome provedu hitnu i efikasnu istragu i o njenim rezultatima obavijeste javnost.

Napad je osudio i Programski kolegijum FTV tvrdeći da se desilo ono što je ova televizija najavila nakon što je premijer RS Milorad Dodik nazvao FTV neprijateljskom televizijom.

Programski kolegijum FTV pozvao je sve relevantne domaće i međunarodne institucije, te strukovna udruženja da zaštite medijske slobode, a policijske agencije da što prije istraže cijeli slučaj i obezbijede okruženje za novinarski rad.

Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima izrazili su zabrinutost zbog javnih prijetnji novinaru FTV iz Banjaluke Miši Vidoviću i zaprepaštenje "brutalnošću sa kojom se novinar Radovan Jović obrušio na svog kolegu po profesiji".

Ovo udruženje traži da se redakcija u kojoj radi Jović radi i Urednički kolegijum lista "Fokus" javno izjasne o ovom događaju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE