• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan specijalne policije RS

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je da Specijalna jedinica MUP-a RS sa posebnom energijom radi na otkrivanju svih oblika kriminala.

 Dan specijalne policije RS Izvor: MONDO

Dodik, koji je posjetio sjedište Specijalne jedinice MUP-a RS u Trnu povodom 18 godina njenog postojanja, naglasio je da je ova elitna jedinica proslavila rad policije Srpske, o čemu svjedoče brojne nagrade sa regionalnih takmičenja u konkurenciji sličnih jedinica.

"Svi dijelimo frustracije zbog činjenice da mnoge akcije koje je policija provela nisu bile shvaćene u sudovima i tužilaštvima niti praćene sankcijama i to ponekad djeluje destimulativno za pripadnike policije, ali niko u vlasti ni u MUP-u RS ne smatra da policija zbog toga treba prestati da ispunjava svoje zadatke", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je na početku mandata ove vlade veoma važan segment bila borba za očuvanje subjektiviteta policije RS i njenog postojanja.

"Poznata reforma međunarodne zajednice i sarajevskih političara predviđala je ukidanje policije RS. Da smo tada podlegli pritiscima, ne bismo imali ovu jedinicu, a dokaz da provedena reforma nije napravila štetu policiji Srpske jeste da se ova jedinica u skladu sa Ustavom i zakonima RS osposobljava i djeluje da izvršava najzahvalnije zadatke za bezbjednost imovine i građana RS", rekao je Dodik.

On je posebno napomenuo činjenicu da je ova jedinica osvajač brojnih priznanja koja predstavljaju čast za RS.

"Jedinica je smještena u dobrim uslovima. Nastojaćemo da poboljšamo njene logističke potrebe i da brinemo za status njenih pripadnika na kojima su dodatni zadaci iako bi bilo najbolje da postoji što manje potrebe za djelovanjem ove jedinice", rekao je Dodik.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo potvrdio je da dosadašnja iskustva u radu Specijalne jedinice pokazuju da je to najelitnija jedinica ove kategorije u zemlji koja je spremna da ispuni svaki zadatak koji se pred nju postavi.

"Vjerujem u ovu jedinicu koju u narednom periodu moramo tehnički osposobiti kako bi odgovorila svim mogućim zadacima u budućnosti", rekao je Čađo.

Komandir Specijalne jedinice MUP-a RS Predrag Krajinović istakao je da ova jedinica ima dovoljno pripadnika da omogući kvalitetno izvršavanje svih namjenskih zadataka, navodeći da je tehnička opremljenost jedinice solidna.

Smotri Specijalne jedinice MUP-a RS, osim Dodika i Čađe, prisustvovali su načelnik Kriminalističke policije RS Gojko Vasić i načelnik Uprave policije RS Nijaz Smajlović.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE