• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mile Bosnić u ekstradicionom pritvoru

Bosnić, koga traži Hrvatska zbog ratnih zločina iako postoji sumnja na zamenu identiteta, ostaje u Britaniji bar do 29. aprila.

 Mile Bosnić u ekstradicionom pritvoru Izvor: MONDO

Srpski izbjeglica iz Hrvatske Mile Bosnić, koga je britanska policija uhapsila 25. marta po međunarodnoj potjernici koju je raspisalo hrvatsko pravosuđe zbog navodno počinjenog djela zločina protiv civilnog stanovništva, odlukom britanskog suda u četvrtak ostaće u pritvoru do 29. aprila.

Portparolka britanskog ministarstva unutrašnjih poslova je saopštila da je Hrvatska zatražila Bosnićevo izručenje, javila je medijska kuća Bi-Bi-Si (BBC). Bosnić je uhapšen u Glosteru, oko 100 kilometara istočno od Londona, u stanu u kome živi kao azilant sa suprugom, dvoje odrasle dece i troje unučadi.

Prema hrvatskoj optužnici, Bosnić, protiv koga se vodi krivični postupak pred Županijskim sudom u Karlovcu od 20. juna 2003, je početkom 1990-ih na području opštine Slunj, kao visoki funcioner Srpske demokratske stranke i Srpske autonomne oblasti (SAO) Krajine naredio da se prema civilnom stavnišstvu hrvatske nacionalnosti nečovečno postupa ubijanjem, protivpravnim pritvaranjem, protjerivanjem i oduzimanjem i uništavanjem imovine, a sve u cilju stvaranja "Velike Srbije".

Međutim, dva dana poslije hapšenja, predsjednik Dokumantaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac je rekao da srpski izbjeglica iz Hrvatske Mile Bosnić nije čovjek protiv koga je Biro Interpola u Zagrebu raspisao potjernicu i da je u pitanju zamjena identiteta.

Štrbac je, takođe, rekao da očekuje da će hrvatsko pravosuđe brzo preispitati potjernicu na osnovu koje je u Glosteru greškom uhapšen srpski izbjeglica Mile Bosnić i da će odustati od zahtjeva za njegovo izručenje.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE