• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Suda BiH se pravda: Krivi su tužioci!

Autor Agencije

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec izjavio je danas da ova pravosudna institucija radi profesionalno, u skladu sa ponuđenim dokazima Tužilaštva BiH, a ne na osnovu političkih i medijskih spekulacija i pritisaka.


Povodom oslobađajuće presude Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću za ratne zločine nad srpskim zarobljenicima, koja je izazvala oštre reakcije u Republici Srpskoj i Srbiji, Debevec je rekao da je očigledno da su ponuđeni dokazi Tužilaštva BiH bili nedovoljni za donošenje osuđujuće presude, što će biti naknadno preispitivano u žalbenom postupku.

On je napomenuo da je presuda donesena odlukom sudskog vijeća, a ne sudije pojedinca, te da vijeće donosi odluke većinom glasova, prenosi Birn.

Debevec je rekao da Sud BiH ne može da komentariše nepravosnažne sudske odluke na koju će, kako kaže, izvjesno biti uložena žalba, te o kojoj će sigurno konačna odluka biti donesena u drugom stepenu.

Sud BiH oslobodio je danas prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Forever Red

Necemo vise da zivimo u ovom * od drzave odma referendrum. Kome se nesvidja neka ide u federaciju to je to.....!!!

MONDO REPORTAŽE