• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Praznici skinuti sa dnevnog reda Parlamenta

Prijedlog zakona o praznicima BiH skinut je sa dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

 Praznici skinuti sa dnevnog reda Parlamenta Izvor: MONDO

Prijedlog je skinut na zahtjev Ustavnopravne komisije ovog doma, s obrazloženjem da nisu ispunjeni poslovnički uslovi za razmatranje ovog zakonskog prijedloga.

Sa dnevnog reda, takođe na zahtjev Ustavnopravne komisije, skinuti su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o radu u institucijama BiH te Prijedlog zakona o primjeni rezultata DNK analize u sudskim postupcima.

U raspravi o dnevnom redu, šef Kluba poslanika SNSD-a Drago Kalabić potvrdio je da će ova stranka uputiti u redovnu proceduru prijedloge deklaracije o osudi genocida Turske nad jermenskim narodom te zakona kojim se zabranjuje nošenje odjeće kojom se skriva lice na javnim mjestima.

Na najavu Kluba poslanika SNSD-a reagovao je predsjednik Kluba poslanika SDA Bakir Izetbegović, izrazivši žaljenje što danas "neće biti riješena dva tako važna problema" za BiH.

Izetbegović je naveo i da BiH "nema važnijih problema od toga što će desetak žena skinuti burku ili od genocida od prije 100 godina".
"Nadao sam se da dijelimo iste evropske vrijednosti", rekao je Kalabić odgovoarajući Izetbegoviću.

Prema usvojenom dnevnom redu, Predstavnički dom razmatraće set zakona u vezi sa intelektualnim i industrijskim vlasništvom te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se, uz tehničke popravke zakona, definiše i plaćeno političko oglašavanje političkih subjekata u elektronskim medijima u vrijeme predizborne kampanje.

Predstavnički dom raspravljaće i o Izvještaju o radu Savjeta ministara BiH, te o zaključcima Savjeta EU za opšte i spoljne poslove o BiH i operaciji "Altea". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE