• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni u "Gradini 3" ostaju u pritvoru

Sud u Doboju produžio je pritvor do dvije godine za 11 uhapšenih u policijskoj akciji suzbijanja proizvodnje i prometa opojnih droga "Gradina 3".

 Uhapšeni u "Gradini 3" ostaju u pritvoru Izvor: MONDO

Pritvor je produžen Željku Trgiću (35), Dobrivoju Vasiljeviću (25), Matku Čandiću (24), Darku Popoviću (24) i Alenu Musiću (34) iz Doboja, te Saši Županu (23) iz Broda, Rizahu Škilji (36) iz Šija kod Tešnja, Damiru Hasiću (36) i Ameru Čamdžiću (22) iz Lukavice kod Gračanice, Eldinu Kametoviću (28) iz Orašja i Slobodanu Periću (31) iz Ularica, opština Usora.

U obrazloženju odluke za produženje pritvora, koje može trajati najduže dvije godine, navodi se da bi navedena lica puštanjem na slobodu mogli naruštiti javni red i mir, ili ponoviti krivično djelo. Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Doboju ovim licima je 31. marta potvrdio optužnicu dobojskog Okružnog tužilaštva, zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

 Navedena lica uhapšena su 6. novembra prošle godine u akciji "Gradina 3", koja je provedena po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske (RS) i Okružnog tužilaštva Doboj, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS, federalnog MUP-a i policije Brčko distrikta.
Prema podacima MUP-a RS, tokom akcije zaplijenjeno je oko sedam kilograma skanka, po 100 grama heroina i spida, 200 komada tableta ekstazi, više specijalnih vaga za mjerenje narkotika, 15 automatskih pušaka, pet pištolja, veća količina minsko-eksplozivnih sredstava, telefona, sim kartica i novca.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE