• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro hapšenja zbog zločina nad Srbima

Koordinator Tima za istraživanje i dokumentovanje zločina Simo Tuševljak se nada da će uskoro biti pritvoren određeni broj osoba zbog zločina nad Srbima.

 Uskoro hapšenja zbog zločina nad Srbima Izvor: MONDO

"Znamo da će i protiv nekih lica koja se nalaze u pritvorskim jedinicama u Tužilaštvu BiH biti proširena istraga i za vršenje ratnih zločina nad Srbima tokom 1992. i 1993. godine", rekao je Tuševljak novinarima nakon sastanka Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih lica.
On je naveo da su mjeseci od aprila do avgusta 1992. godine, na početku rata, bili peroid najvećeg stadanja srpskog naroda u BiH.

 Tuševljak je naglasio da su Srbi, koji su se u tom periodu zatekli na teritoriji koja je bila pod kontrolom Teritorijalne odbrane BiH, i to prvenstveno civili, najviše stradali.
"Tu su i zločini koji su se desili nad Srbima i prije izbijanja rata, a osim Sijekovca tu su selo Ravno, Kupres, kao i i druga područja gdje je bilo ataka na pripadnike JNA ili na civile srpske nacionalnosti", konstatovao je Tuševljak.

On je napomenuo da Tim MUP-a RS, na čijem je čelu, nastavlja sa istragom i dokumentovanjem počinjenih krivičnih djela ratnog zločina. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE