• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Mladi da se izbore za poziciju

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je da se mladi moraju sami izboriti za svoju poziciju, jer im je "niko neće dati".

 Ivanić: Mladi da se izbore za poziciju     Izvor: MONDO

Na javnoj tribini "Perspektive mladih, evropska budućnost RS i BiH" u srijedu naveče na Palama Ivanić je mladim poručio da je kriza prisutna i da nije lako doći do posla, ali je sada šansa da "uzmu stvari u svoje ruke" i da se bore za svoju poziciju politički, kroz nevladine organizacije i na druge načine.

Ivanić je istakao da je najveći problem u BiH zapošljavanje i da zbog toga mladi, kao i svi drugi, moraju voditi računa šta partije nude u toj oblasti i okrenu se onima koji zapošljavanje stavljaju na prvo mjesto.

"Mislim da je za RS ključni problem zapošljavanje i da sve resurse treba usmjeriti ka tome", rekao je Ivanić.

Lider PDP-a istakao je da je teška situacija, posebno u istočnom dijelu RS gdje se živi u teškim uslovima, a nezaposlenost je veća nego u zapadnom.

Ivanić je rekao da BiH nije blizu EU i dodao da je danas predstavnike EU i SAD u Sarajevu zbog mladih molio da se dobije bezvizni režim kako bi mogli da izađu vani i osjete kako se živi.

Prema njegovim riječima, BiH zaostaje dok sve druge zemlje napreduju brzo.

"Srbija je napravila veliki iskorak i uskoro će imati pravi status kandidata i početi pregovore o definitivnom članstvu, a slično je i sa Albanijom, Crnom Gorom i Makedonijom, a BiH nije ni blizu. Niko ozbiljan neće investirati u BiH, ako svi oko nas budu članovi EU, a mi ne", rekao je Ivanić i dodao da ustavne promjene nisu uslov za ulazak u EU.

Predsjednik Omladinskog savjeta grada Istočno Sarajevo Ostoja Avlijaš istakao je da su ovu javnu raspravu organizovali kako bi čuli glas mladih ljudi, neke od njihovih problema pokušali rješiti, kao i zadržati mlade u zemlji.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE