• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: Srpska i Srbija sve dalje!

Lider SDS-a Mladen Bosić i predsjednik DSS-a Vojislav Koštunica ocijenili su da su Republika Srpska i Srbija u ovom trenutku, nažalost, na većoj udaljenosti nego prethodnih godina i da institucionalna saradnja nije zadovoljavajuća.

 Bosić: Srpska i Srbija sve dalje! Izvor: MONDO

Bosić je poslije sastanka u sjedištu DSS-a izjavio za Srnu da su na sastanku razmijenjena mišljenja o političkoj situaciji u Srpskoj i Srbiji.

"Konstantovali smo da je institucionalna saradnja nezadovoljavajuća i da nije dovoljno da se dva lidera RS i Srbije povremeno slikaju na utakmicama", rekao je Bosić.

On je dodao da je na sastanku sa Koštunicom zaključeno da je mnogo važnije da se ostvari saradnja kroz institucije.

"Da se takva saradnja ne ostvaruje dovoljan je primjer Deklaracije o Srebrenici (usvojene u srpskom parlamentu), koja će potencijalno nanijeti štetu RS u budućnosti", smatra Bosić.

On je kao još jedan primjer nedovoljne institucionalne saradnje RS i Srbije naveo i učešće predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića na nedavnom regionalnom skupu na Brdu kod Kranja, gdje je učestvovalo i Kosovo kao nezavisna država.

Bosić je rekao da će dvije stranke, koje su opozicija, nastaviti da vrše pritisak u RS i u Srbiji na aktuelne vlasti da se takvo stanje odmah ili u doglednoj budućnosti promijeni, jer dugoročno udaljavanje RS i Srbije imaće velike posljedice.

"To se odnosi i na iskazanu namjeru BiH i samim tim i RS za članstvo u NATO. To će biti još jedan zid na Drini, ovog puta bezbjednosni, ako se ostvari članstvo BiH, odnosno RS u NATO", dodao je Bosić.

U delegaciji SDS bili su i potpredsjednik stranke Ognjen Tadić i bivši predsjednik RS Mirko Šarović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE