• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prevarom do milion KM

U Okružnom tužilaštvu u Bijeljini ispitane su četiri osobe koje su radile u Mikrokreditnoj organizaciji "Lok".

 Prevarom do milion KM Izvor: MONDO

Oni su pod sumnjom da su prisvojili više od 700.000 KM i prevarom pričinila štetu od oko 270.000 KM, rekao je Srni glavni tužilac u Tužilaštvu Novak Kovačević. Sudija će u roku od 24 časa donijeti odluku o pritvoru ovih lica koja se terete za zloupotrebu položaja, falsifikovanje i prevare.

"Istraga traje i nastaviće se bez obzira na odluku sudije za sva četiri lica koja su radila u Mikrokreditnoj organizaciji `Lok` u Bijeljini", rekao je Kovačević. On je precizirao da se M.P. (47) tereti da je zloupotrebljavajući položaj za sebe prisvojila 500.000 KM, a R.K. (45) 212.000 KM.       

Prema Kovačevićevićevim riječima, druge dvije osobe R.V.J. (40) i J.S. (45) terete se za prevare. Oni su osumnjičeni da su varali ljude tako što su ih dovodili da podižu kredite koja će, navodno, neko drugi otplatiti. Time je lice R.V.J. pričinilo štetu od 114.000 KM, a J.S. od 159.000 KM.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina  su, po nalogu Okružnog tužilaštva uhapsili četiri osobe, potvrdio je Srni portaprol CJB Bijeljina Dragomir Perić. Na osnovu naloga Okružnog tužilaštva u Bijeljini zbog sumnje da su počinili zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje isprava i prevare, slobode su lišeni M.P, R.K, R.V.J. i J.S, rekao je Perić i dodao da su odmah nakon hapšenja sva četiri lica predata Okružnom tužilaštvu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE