• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS: Vlada finansira studente sa 2, 7 miliona KM

Vlada RS sufinasira ishranu i smještaj studenata smještenih u studentskim i đačkim domovima za 10 mjeseci u iznosu od 2.797.920 KM.

 RS: Vlada finansira studente sa 2, 7 miliona KM Izvor: MONDO

Šef Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću Vera Sajić rekla je da je ukupno 2 412 redovnih studenata za 2010. godinu smještenih u ustanovama studentskog i učeničkog standarda i Vlada RS će za njihovu ishranu izdvojiti 2.098.440 KM, a za smještaj 699.480 KM.

Vlada RS  je donijela i odluku o akontativnoj isplati novčanih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama u iznosu od 1.116.660 KM.

Ona je precizirala da će nerazvijene opštine dobiti po 31.018 KM i to Bileća, Bratunac, Vlasenica, Donji Žabar, Kneževo, Kostajnica, Kotor Varoš, Lopare, Nevesinje, Pelagićevo, Petrovo, Ribnik, Rogatica, Srebrenica, Han Pijesak, Čajniče, Šekovići i Šipovo. Izrazito nerazvijene opštine, Berkovići, Vukosavlje, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Istočni Stari Grad, Jezero, Kalinovik, Krupa na Uni, Kupres, LJubinje, Novo Goražde, Osmaci, Oštra Luka, Petrovac, Rudo i Trnovo, dobiće po 34.895 KM.

Vlada RS donijela je  odluku o utvrđivanju opšteg interesa za izgradnju mosta preko rijeke Ukrine u mjestu Kulaši. Donesena je odluka kojom se odobrava 320.000 KM preduzeću "Protivgradna preventiva RS" iz Gradiške na ime podrške preventim mjerama za sprečavanje i ublažavanje elementarne nepogode grada.

Odobrena su i 2.700.000 KM u vidu avansa odabranim otkupljivačima i uzgojivačima svinja na ime procijenjene vrijednosti interventnog otkupa tržišnih viškova svinja.Sredstva će se isplatiti iz dva dijela i to 50 odsto procijenjene vrijednosti otkupa odmah na račune otkupljivača, a preostali iznos do pune vrijednosti otkupa po dostavljanju specifikacije dobavljača od kojih je izvršen otkup, i to direktno na njihove račune.

Vlada RS usvojila je Prijedlog strategije zapošljavanja RS 2010. - 2014. godine kao prvi strateški i planski dokument u oblasti zapošljavanja u RS od njenog osnivanja do danas. Član radne grupe za izradu Strategije Todor Skakić rekao je da će se za njeno provođenje u ovoj godini izdvojiti 12.000.000 KM.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE