• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžiću neće obustaviti suđenje!

Sudsko vijeće Haškog tribunala odbilo je zahtjev kojim je Radovan Karadžić tražio obustavu suđenja.

 Karadžiću neće obustaviti suđenje! Izvor: MONDO

Vijeće smatra da ono ne može da bude pravedno zbog usvajanja prevelikog broja izjava svjedoka koje neće moći unakrsno da ispita i dokumenata o činjenicama koje su utvrđene u ranijim procesima pred ovim sudom.

U odluci se navodi da se sudsko veće nije uvjerilo da "postoji bilo kakvo kršenje prava optuženog na pravedno suđenje koje bi opravdalo obustavu postupka".
Vijeće navodi da "optuženi, izgleda, traži neograničenu obustavu procesa, umjesto privremene tokom koje bi pretresno i žalbeno vijeće donijeli odluku".

"Njegovi argumenti su, prema tome, slični onima koji su pokrenuti u zahtjevu da se Tribunal proglasi nenadležnim za suđenje, po osnovu navodnog sporazuma o imunitetu sa Ričardom Holbrukom", dodaje se u odluci Sudskog vijeća.

Pretresno vijeće podsjeća da je i tada zaključilo da optuženi nije uspio da pokaže da je u pitanju zloupotreba postupka. Nastavak suđenja Karadžiću najavljen je za 13. april kada bi trebalo da budu saslušani prvi svjedoci tužilaštva. Prema današnjem podnesku optužbe, prvi svjedok biće Ahmet Zulić, drugi Sulejman Crnčalo, a treći se vodi pod šifrom KDZ 064. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE