• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žele da diskredituju predsjednika RS?

Prijava Saveza logoraša BiH protiv predsjednika RS Rajka Kuzmanovića u kabinetu ocijenjena kao neutemeljena i pokušaj diskreditacije.

 Žele da diskredituju predsjednika RS? Izvor: MONDO

Nakon što je sarajevska štampa objavila da je Savez logoraša BiH podnio Tužilaštvu BiH prijave protiv nekadašnjih predsjednika i članova kriznih štabova u Srpskoj, među kojima je i predsjednik RS Rajko Kuzmanović, u kabinetu predsjednika RS ističu da Kuzmanović nije učestvovao u radu Kriznog štaba, niti u donošenju odluka ovog tijela, ni na sastanku koji spominje Savez logoraša BiH, a koji je navodno održan 5. maja 1992. godine.

"Ti navodi su najobičnija glupost, apsolutno su netačni i pokušaj su diskreditacije predsjednika Kuzmanovića , ali i institucija RS", rečeno je u kabinetu predsjednika RS. Poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Slavko Jovičić rekao je da, nažalost, ove prijave nisu nikakva novost, jer ne postoji Srbin u RS koga Sarajevo neće optužiti za nešto.
"Sasvim je svjedno da li to radi neko iz političkog vrha bošnjačkog naroda, nevladine organizacije, jer nema nikakve razlike i sasvim je jasno da im je cilj da BiH nikada ne profunkcioniše kao normalna zemlja", istakao je Jovičić.  Predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz rekao je da za njega prijave nisu neobične, jer su oni to pripremali u okviru projekta kojim žele RS i Srbe da proglase genocidnim.

Ćurguz je dodao da nije čuo da je predsjednik Kuzmanović bio u Kriznom štabu i da za takve tvrdnje treba imati dokaze i argumente, zaključujući da se radi o pokušaju destabilizovanja prilika u RS i stvaranja nepovjerenja.
Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović istakao je da to dokazuje da bošnjačka strana uporno insistira na tome da su svi u RS krivi za sve dokazane i nedokazane zločine.

Savez logoraša BiH dostavio je Tužilaštvu BiH prijave protiv predsjednika i članova kriznih štabova u Banjaluci i Bosanskom Novom. U Savezu su rekli da je, prema njihovim informacijama, u sastavu Kriznog štaba Banjaluke od maja do kraja jula 1992. godine bio i Kuzmanović, te da su u tom periodu porušeni islamski i katolički vjerski objekti u Banjaluci. Na spisku Saveza logoraša BiH je i lider Srpske radikalne stranke RS Milanko Mihajlica.
 (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE