• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dan političkih narcisa" u BiH?

Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu predložio da se 26. decembar obilježava kao "dan narcisa".

 "Dan političkih narcisa" u BiH? Izvor: MONDO

U obrazloženju amandmana Kluba poslanika SNSD-a navedeno je da bi se ovaj dan, u duhu prepoznatljivog političkog djelovanja, obilježavao u BiH kao dan političkih narcisa, osoba zaljubljenih u sebe, a bio bi i prilika za obožavaoce da iskažu odanost njihovom liku i djelu.

Prema podacima iz zvaničnih publikacija Parlamentarne skupštine BiH, 26. decembra rođendan je lidera SDP-a i poslanika ove stranke Zlatka Lagumdžije.  Ipak, ovaj prijedlog je odbijen na sjednici Prestavničkog doma.

Iako je bilo najavljeno, Predstavnički dom nije razmatrao Prijedlog zakona o praznicima BiH, a kao razlog navedeno je neispunjavanje poslovničkih uslova.

U amandmanskoj fazi na Prijedlog zakona o praznicima, čiji je predlagač Denis Bećirović iz SDP-a, dostavljeno je više amandmana, a najviše ih je predložio predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković. Od  predloženih 50 amandmana, Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma prihvatila je samo jedan, da se 27. januar obilježava kao dan sjećanja na žrtve holokausta.

Živković je, između ostalog, predlagao da se u praznike BiH uvrsti 24. oktobar - Dan UN, Međunarodni dan porodica - 15. maj, Svjetski dan slobode štampe - 3. maj, ali i Međunarodni dan za biološku različitost, koji se obilježava 22. maja, te Svjetski dan za borbu protiv dezinfekcije i suše - 17. jun.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE