• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neograničeno oglašavanje u privatnim medijima!

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH podržao je u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH

 Neograničeno oglašavanje u privatnim medijima! Izvor: MONDO

Izmjenama ovog zakona, kojim se nude uglavnom tehnička rješenja, političkim subjektima omogućava se neograničeno plaćeno političko oglašavanje u privatnim elektronskim medijima 30 dana prije izbora.

U javnim elektronskim medijima političkim subjektima u BiH omogućiće se pod jednakim uslovima, u periodu od 30 dana prije dana održavanja izbora, plaćeno političko oglašavanje u trajanju od najviše 60 minuta sedmično, umjesto dosadašnjih 30 minuta.

Dom naroda usvojio je zaključak da se amandmanska faza za ovaj zakon skrati na narednih sedam dana, kako bi u drugom čitanju mogao biti razmatran na Delegati su danas podržali i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH, u prvom čitanju, kojim se carinska pravila o zastarjelosti carinskog duga usklađuju sa evropskim propisima.Usvojen je zaključak da, do razmatranja zakona u drugom čitanju, Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH dostavi svoj stav o izmjenama ovog zakona.
 Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama u prvom čitanju danas nije dobio podršku Doma naroda, a protiv zakona su glasali delegati iz reda srpskog naroda.

Predsjedavajući Kluba delegata iz srpskog naroda Dušanka Majkić istakla je da Agencija za javne nabavke BiH i SDA samim kreiranjem prijedloga ovog zakona nisu imale želju i namjeru da postignu dogovor, te da ne postoje razlozi da se srpskim delegatima bilo šta prisilno nameće.
Dom naroda je u prvom čitanju podržao i prijedloge zakona o zaštiti oznaka geografskog porijekla, o zaštiti topografije integrisanog kola, o industrijskom dizajnu, o žigu i o patentu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE