• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši RS šalju nove dokaze u Beograd

Savez logoraša RS dostaviće sljedeće sedmice Tužilaštvu za ratne zločine Srbije dodatne dokaze o ratnim zločinima nad Srbima u BiH.

 Logoraši RS šalju nove dokaze u Beograd Izvor: MONDO

"Iduće sedmice u Beogradu ćemo održati sastanak sa predstavnicima Tužilaštva za ratne zločine Srbije u vezi sa 860 predmeta ratnih zločina počinjenih nad Srbima , a koje smo im dostavili u januaru ove godine", rekao je predsjednik ovog saveza Branislav Dukić za "Glas Srpske".

Dukić je dodao da će Savez logoraša RS na istom sastanku tužiocima Srbije dostaviti dodatnu dokumentaciju za pojedine predmete i nove izjave svjedoka.

On je ocijenio da Tužilaštvo za ratne zločine Srbije aktivno radi na istraživanju zločina počinjenih nad Srbima i da Savez logoraša RS očekuje da slične aktivnosti preduzme i hrvatsko tužilaštvo.

Dukić je rekao da očekuje da ratni član Predsjedništva BiH Ejup Ganić, koji je osumnjičen za zločine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu nad pripadnicima JNA, bude izručen pravosuđu Srbije.

"Ganić mora biti procesuiran za zlodjela koja mu se stavljaju na teret, kao i ostalih 18 osoba osumnjičenih za zločin nad vojnicima JNA", naglasio je Dukić, podsjetivši da je Savez logoraša RS u januaru dostavio Tužilaštvu za ratne zločine Srbije dokumentaciju o ratnim zločinima nad Srbima u proteklom ratu u BiH protiv 7 160 Bošnjaka i Hrvata.

Ovom dokumentacijom, objasnio je Dukić, obuhvaćeni su zločini u predmetima Dobrovoljačka, Tuzlanska kolona, kasarna "Viktor Bubanj", kao i ostali logori i stratišta srpskog naroda širom Federacije BiH.

Glavni tužilac Srbije za ratne zločine Vladimir Vukčević potvrdio je "Glasu Srpske" da je više od 50 odsto prijava Saveza logoraša RS već predmet obrade ove pravosudne institucije.

"S obzirom na to da ih ima 300 i da je u njima više od 22 000 potencijalnih izvršilaca ratnih zločina, trebaće nam vremena da obradimo ovaj materijal", istakao je Vukčević i dodao da će učiniti sve da bude zadovoljena pravda za ubistvo najmanje 51 vojnika JNA u predmetu "Tuzlanska kolona".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE