• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ivanić priznao genocid

Dodik u otvorenom pismu Ivaniću navodi da lider PDP-a nevješto nastoji da demantuje da je priznao genocid u Srebrenici

 Dodik: Ivanić priznao genocid Izvor: MONDO

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik poručio je lideru Partije demokratskog progresa (PDP) Mladenu Ivaniću da pokušava bez argumenata i nevješto demantovati da je priznao genocid u Srebrenici.

"Da si priznao genocid nisu moje laži, niti izmišljotine, kako to pokušavaš nevješto i bez ikakve argumetnacije dematovati, već činjenice u koje se može uvjeriti svako ko pročita intervju sa tobom, pod naslovom, `Pozdravio bih rezoluciju o genocidu u Srebrenici`, u sarajevskom nedjeljniku `Dani` od 2. aprila", naveo je Dodik u otvorenom pismu Ivaniću.

Dodik je Ivaniću u otvorenom pismu povodom negiranja optužbi iz RS na račun njegove spremnosti da podrži rezoluciju o genocidu u Srebrenici, poručio da je "već dugo, a u posljednje vrijeme sve očiglednije, miljenik sarajevskih medija".

"Ti se Ivaniću u pomenutom intervjuu ponašaš kao prava štetočina po RS. Tvoje priznanje genocida potpuno je jasno, nije ništa drugo do najava prvih poteza koje bi preduzeo u slučaju povratka na vlast, u znak zahvalnosti onima koji te u tome sponzorišu", naveo je Dodik.

Lider SNSD-a poručuje Ivaniću da bi "kao univerzitetski profesor i političar u zenitu svoje karijere, koji očigledno ne bira sredstva i priliku da se pošto poto vrati na vlast, prvo trebalo da zna da se sudbina naroda i entiteta ne smije podrediti ličnim ambicijama i interesima i da se, kao političar koji pretenduje na visoku funkciju u vlasti ne smije služiti lažima, kada su u pitanju ozbiljne teme po našu zajednicu".

Dodik poručuje Ivaniću da je njegovo priznanje genocida u intervjuu koje nije demantovao, da bi mogao tvrditi da je izrečena neistina, "klasični primjer nastojanja da se izbjegdene gubitništvo i ostvari lični dobitak".

"RS ti tu šansu neće dati", poručio je Dodik u otvorenom pismu Ivaniću.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE