• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkalaj ne zna da li ima hrvatski pasoš

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj službeno ne zna da ima dvojno državljanstvo i hrvatski pasoš.

 Alkalaj ne zna da li ima hrvatski pasoš Izvor: MONDO

Kako piše  zagrebački "Večernji list", izdanje za BiH, u odgovoru koji je Alkalaj uputio na pitanje poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denisa Bećirovića o imenima ministara, te poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji osim BiH imaju i pasoš neke druge države, nema nijednog konkretnog podatka.

 "Ministarstvo inostranih poslova nije u zakonskoj mogućnosti da da odgovor na pitanje koji ministri, poslanici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH imaju osim pasoša BiH i pasoš susjedne ili neke druge države, budući da nema podatke koji državljani BiH imaju neko drugo državljanstvo, niti ima, odnosno može da ima odnosne podatke u skladu sa svojim djelokrugom. Zbog toga ne može ni imati tražene podatke u vezi sa posjedovanjem pasoša druge države", napisao je u odgovoru Alkalaj.

 List navodi da je Alkalaj upisan u knjigu državljana Hrvatske i da posjeduje njen pasoš, te da je sam izjavio da je hrvatsko državljanstvo uzeo ispunjavajući posljednju želju svoje majke.

Pitanje je da li Alkalaj ima još koje državljanstvo osim BiH i Hrvatske, jer je godinama živio u SAD, a kao Jevrej ima mogućnost pokretanja procedure i za dobijanje izraelskog pasoša.

List saznaje da državljanstvo drugih zemalja ima još bar desetak Parlamentaraca i ministara, a još nekoliko njih, koji su rođenio u susjednim državama, mogli bi da budu nosioci dvojnog državljanstva. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE