• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDA i HDZ-a osuđuju Silajdžićev nastup

SDA smatra da istup predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića na otvaranju sajma pripvrede u Mostaru nije bio primjeren ni mjestu, ni vremenu.

 SDA i HDZ-a osuđuju Silajdžićev nastup Izvor: MONDO

Ovo je rekao portparol SDA Samir Kaplan.

"Uz sve uvažavanje nezadovoljstva zbog hapšenja i osuđivanja Ilije Jurišića u Beogradu, kao i lišavanja slobode Ejupa Ganića u Londonu po potjernici Srbije, naš stav je da Silajdžićev istup nije bio primjeren ni mjestu, ni vremenu", rekao je za beogradsku "Politiku" portparol SDA Salmir Kaplan nakon konsultacija sa predsjednikom stranke Sulejmanom Tihićem.

On je dodao da je politika SDA da što snažnije uspostavi saradnju sa svim bivšim jugoslovenskim republikama, pogotovo sa Hrvatskom i Srbijom.

Delegat HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ivo Miro-Jović rekao je da je "Silajdžić čovjek koji je opsjednut mržnjom".

"On, jednostavno, ne može da trpi bilo čiji uspjeh ako i on nije njegov dio. Mostarski sajam je bio, zaista, uspješna manifestacija koja otvara put saradnji bivših jugoslovenskih republika od koje bi i BiH mogla da ima veliku korist. Ne razumijem zbog čega je Silajdžić odlučio da, umjesto ruke pomirenja, (Borisu) Tadiću u lice baci rukavicu", rekao je Jović.

U Savezu za bolju budućnost BiH nisu željeli da komentarišu Silajdžićev govor u Mostaru, navodeći da "kao buduća pobjednička stranka uopšte ne želi da komentariše izjave predsjednika drugih političkih partija, a naročito ne kada se radi o partijama koje sigurno odlaze sa političke scene u BiH".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić iskoristio je obraćanje na otvaranju sajma u Mostaru da optuži Srbiju zbog progona odgovornih za ratne zločine u BiH.

Predsjednik Srbije Boris Tadić otvorio je prije dva dana u Mostaru 13. međunarodni sajam privrede "Mostar 2010", a Srbija je zemlja-partner ovogodišnjeg sajma.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE