• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobojski zakupci kod Dodika

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik primiće predstavnike zakupaca na dobojskoj buvljoj pijaci koji protestuju

 Dobojski zakupci kod Dodika Izvor: MONDO

Pijaca i dalje nije otvorena niti im je vraćen novac koji su uplatili za dozvole.

Predsjednik Udruženja zakupaca dobojske buvlje pijace Vasko Kuprešak juče je izrazio nadu da će problem koji traje već sedam mjeseci biti konačno riješen danas na sastanku kod Dodika. On je istakao da će zakupci nastaviti proteste u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" dok se ne otvori pijaca i stvore uslovi za rad. Zakupci dobojske buvlje pijace više dana protestuju zbog sporosti nadležnih organa u rješavanju njihovih problema.

Predsjednik Vlade je 30. marta primio predstavnike zakupacana koji su tražili od Vlade da im se omogući rad na buvljoj pijaci u Doboju ili da im opština Doboj vrati 102.000 KM koje su u oktobru prošle godine uplatili za izdavanje urbanističke, građevinske i upotrebne dozvole. Dodik je tada od načelnika opštine Doboj tražio da preduzme aktivnosti da se otpečati ta buvlja pijaca.
Urbanističko-građevinski inspektor Administrative službe opštine Doboj 28. jula prošle godine donio je rješenje o zabrani korištenja objekta buvlje pijace i njegovo pečaćenje do pribavljanja potrebne dokumentacije - urbanističke saglasnosti, odobrenja za građenje i upotrebne dozvole, koje vlasnik buvljaka "Autokomerc" nije izvršio, bez obzira što prodavci imaju odgovarajuće dozvole za rad.

Pečaćenje stare buvlje pijace u Doboju prouzrokovalo je burno reagovanje zakupaca tezgi, koji su 30. septembra prošle godine počeli sa mirnim protestima, prvo ispred objekta pijace, zatim ispred zgrade opštine u Doboju, da bi u ponedjeljak, 27. marta, nastavili protest isped zgrade Vlade RS, a 30. marta razgovarali s premijerom RS.

Sastanak predstavnika zakupaca na dobojskoj buvljoj pijaci sa premijerom RS biće održan u 13.00 časova, najavljeno je iz Biroa Vlade RS za odnose za javnošću. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE