• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska prekida sve aktivnosti u primjeni MAP-a

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska prekida sve aktivnosti na pripremi programa Akciononog plana za članstvo - MAP, koji se smatra posljednjom stanicom do članstva zemlje u NATO savezu.

 Srpska prekida sve aktivnosti u primjeni MAP-a Izvor: MONDO/Brankica Spasenić
Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

"Sa stanovišta RS, imajući u vidu da se intervencionizam odnosio i na otimanje imovine RS, prije svega vojne imovine i kasarni, putem Suda BiH koji otima imovinu u Han Pijesku, obustavljamo bilo kakve aktivnosti na pripremi MAP programa. Svi predstavnici RS, imajući u vidu nedavno usvojenu Rezoluciju o vojnoj neutralnosti, treba da poštuju odluku NSRS u vezi s tim. Vjerujem da će to tako biti", rekao je Dodik.

On je poručio i da je „bilo tumačenja kako RS nema pravo“ da usvoji spomenutu rezoluciju, te podvukao da ima, jer je to stav RS u okviru BiH.

"Ne želimo granicu na Drini koja bi bila granica vojnih savzea. Želimo da sačuvamo integritet na tom pitanju. Ne krijemo to. Pratimo Srbiju. Nama odgovara neutralnost", kazao je Dodik.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je ovo ministarstvo obezbijedilo novac za remonte tenkovskih i avionskih motora u fabrikama na Palama i u Bijeljini.

Ponovio je stav da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

"Sve što se dogovore dva entiteta i tri naorda za nas je prihvatljivo, sve što se ne radi u tom pravcu, može imati nesagledive posljedice i biti opasno. BiH iskreno poštujemo, RS iskreno volimo",istakao je Vulin.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE