• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komemoracija i sahrana Rasima Delića

U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu održana je komemoracija i odata posljednja počast generalu Armije RBiH Rasimu Deliću

 Komemoracija i sahrana Rasima Delića  Izvor: MONDO

On je u petak, 16. aprila preminuo u 61. godini.

O Deliću su na komemoraciji govorili njegovi prijatelji i saborci, prisutnima se obratio i na Delićeve ratne zasluge podsjetio ministar odbrane BiH Selmo Cikotić, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić u svom je govoru istakao kako se ne smije dozvoliti da se između žrtve i agresora stavlja znak jednakosti.

Komemoraciji je prisustvovao veliki broj njegovih prijatelja i drugih koji su se željeli oprostiti od generala Delića, koji je od 8. juna 1993. do kraja agresije bio komandant Armije RBiH.

Nakon okončanja agresije, Delić je do penzionisanja 2000. godine bio komadant zajedničke komande Vojske FBiH. U Hagu je osuđen na tri godine zatvora zbog "okrutnog postupanja kao prekršaja pravila i običaja ratovanja", vezano za dešavanja u selu Livade i logoru Kamenica iz jula i augusta 1995. godine. U vrijeme Delićeve smrti u toku je bio žalbeni postupak.

Nakon komemoracije, tabut na lafetu na vozilu u 13 sati krenuće Obalom Kulina bana, pored Vijećnice do šehidskog mezarja Kovači, gdje će Delić u 14 sati biti i sahranjen uz najviše vojne počasti. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE