• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mektić: Vojin Mijatović je šarlatan

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić komentarisao je danas niz aktuelnih pitanja u BiH, a posebno se obrušio na nedavni sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika i HDZ-a BiH Dragana Čovića na Jahorini.

Tvrdi da su njih dvojica dogovarali brojna kadrovska rješenja u BiH, te izmjene Izbornog zakona BiH, i podvukao da SDS „neće biti dio tog pakta“.

"Da mi učestvujemo u izmjenama Izbornog zakona BiH da bi Dragan Čović ostao još 20 godina na vlasti, to nećemo raditi. Mi nismo ničiji podanici niti u talu sa HDZ-om BiH", poručio je.

Mektić je komentarisao i prelazak zamjenika ministra civilnih poslova BiH Vojina Mijatovića iz NDP-a u SDP BiH, te kazao kako ga nikada nije doživljavao kao člana Saveza za promjene.

"Ne vidim nikakvu štetu što je otišao. Spominjao se u raznim mešetarenjima sportskim klubovima. Skoro smo ja, Mirko Šarović i Igor Crnadak sjeli i pregledali njegov prijedlog za podjelu grantova. To je bilo katarstofa, nekim nepoznatim organizacijama je predividio po 50.000 KM. Bruka SzP i NDP što je uopšte došao u situaciju da povjeruje jednom šarlatanu", istakao je Mektić.

Komentarisao je i jučerašnji protetst nezaposlenih majki sa bebama kod zgrade Vlade RS, te kazao kako je na „20 porodilja bilo obezbjeđenje od 50 policajaca“.

"Ovdje je svako neprijatelj. Tri puta više policajaca nego beba i žena. To rade samo diktatorske hunte", dodao je Mektić.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika RS Milorada Dodika da „Srbe u Oružanim snagama BiH ne doživljao kao svoje“.

"Ne doživljava jer želi da kada on migne svi ostave kruh i kašiku i idu na kazan. On kao Srbe doživljava samo botove iz SNSD-a. Ali i njihova je pri kraju. Sudnji dan će doći", rekao je Mektić.

Kritikovao je i nedavno gostovanje u programu RTRS-a Tome Kovača, nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova RS. Tvrdeći da se Kovač bavio kriminalom, Mektić je iznio niz optužbi na na njegov račun, te mu postavio pitanje „gdje je 2000 golfova sa parkinga u Tasu“, kao i „gdje je pekarska oprema iz pekare Ilidžanski studenac iz Rajlovca“.

"Od Ibre Muslića je oteo putnički vozilo i registrovao na sebe. Najviše je švercovao naftu sa Fikretom Abdićem i jedini je ministar u istoriji kojem je obijena kasa u kancelariji iz koje je odneseno milion maraka. Iz rata je izašao sa kapitalom od nekoliko miliona KM", rekao je Mektić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE