• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH smanjuje obim Oružanih snaga

Predsjedništvo BiH je proglasilo 2010. godinu za godinu racionalizacije i smanjenja brojnog stanja Oružanih snaga BiH.

 BiH smanjuje obim Oružanih snaga Izvor: MONDO

Ministarstvo odbrane BiH zaduženo je da preduzme potrebne aktivnosti u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na sjednici je donesena i odluka o pokretanju postupka za pristupanje BiH Međunarodnoj organizaciji frankofonije.
 Donesena je odluka o prihvatanju i određivanju potpisnika za Nota sporazum BiH i Švajcarske o obavljanju plaćenih poslova od izdržavanih članova porodice diplomatskog i konzularnog osoblja.

Članovi Predsjedništva BiH zadužili su Ministarstvo inostranih poslova BiH da pripremi platformu za učestvovanje BiH na Samitu šefova država i vlada Procesa za saradnju jugoistočne Evrope, koji će biti održan u Turskoj 23. juna.

Predsjedništvo BiH usvojilo je godišnji i finansijski izvještaj Centralne banke BiH za 2009. godinu. Prihvaćena je Inicijativa za prijem Filipina i Libana u članstvo Haške konferencije o međunarodnom privatnom pravu.

Na sjednici je prihvaćen sporazum i određen potpisnik za Sporazum o saradnji u oblasti odbrane Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore, kao i za Program saradnje u oblasti kulture Savjeta ministara BiH i Vlade Jordana, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo BiH donijelo je odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o saradnji u borbi protiv kriminala, posebno terorizma, ilegalne trgovine drogom i organizovanog kriminala. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE