• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljoprivrednici blokirali granicu u Orašju

Poljoprivrednici Posavskog kantona blokirali saobraćaj na granici u Orašju, nezadovoljni zbog kašnjenja isplate za prošlogodišnji rod pšenice

 Poljoprivrednici blokirali granicu u Orašju Izvor: MONDO

Poljoprivredni proizvođači Posavskog kantona su po četvrti put od sredine prošle godine blokirali saobraćaj na graničnom prelazu u Orašju, ogorčeni što im Direkcija federalnih robnih rezervi još nije isplatila više od 800.000 KM po osnovu razlike između tržišne i zagarantovane cijene prošlogodišnjeg roda pšenice.

Riječ je o 16 feninga po kilogramu pšenice čija je tržišna cijena prošle godine u prosjeku iznosila 24, a zagarantovana 40 feninga.

Jedan od organizatora štrajka Slavko Martinović rekao je da je odlukom Vlade FBiH Direkcija robnih rezervi imala obavezu da proizvođačima isplati tu razliku, te da je posljednji rok za to bio 1. januar 2010. godine, ali da to još nije učinjeno.

"Isplata je obećavana u nekoliko navrata, ali nikada nije i realizovana, pod izgovorima da nemaju novaca, mada iz pouzdanih izvora znamo da imaju'', rekao je Martinović.

On je dodao da traktori neće biti uklanjeni s puta dok obaveze prema poljoprivrednicima ne budu izmirene, a sljedeća faza je potpuna blokada graničnog prelaza, pošto se za sada saobraćaj povremeno propušta.

U popodnevnim časovima štrajkači su dobili nezvaničnu informaciju od ministra poljoprivrede Posavskog kanotna Ante Petrića da će federalna vlada na današnjem zasijedanju u Mostaru donijeti odluku kojom će problem poljoprivrenika biti riješen.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE