• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasmusen: BiH pred ulaskom u MAP

BiH je na korak od prijema u Akcioni plan za ulazak u NATO, izjavio je u četvrtak generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen.

 Rasmusen: BiH pred ulaskom u MAP  Izvor: MONDO

Rasmusen je naveo da bi odluka o prijemu BiH mogla da bude donesena tokom večeri na sastanku ministara spoljnih poslova NATO-a u estonskoj prijestonici Talinu.

"Danas je BiH bliže ulasku u Akcioni plan za članstvo (MAP) nego ikada ranije. Zaista je na samom pragu", rekao je Rasmusen novinarima.

On je dodao da će rasprava o ovom pitanju biti nastavljena tokom večeri i izrazio očekivanje da će odluka biti donesena tokom sastanka u Talinu.

Generalni sekretar NATO-a pohvalio je BiH zbog napretka u oblasti reforme sistema odbrane i slanja pješadijskog voda u Avganistan, gdje se NATO bori protiv talibanske pobune.

Akcioni plan o članstvu je prvi korak ka ulasku u najveći vojni savez na svijetu, iako mogu proći godine do ispunjenja uslova iz ovog dokumenta.

Države koje žele da uđu u NATO moraju da dovrše političke, demokratske i vojne reforme, kao i da imaju dobre odnose sa susjedima. Građani te države takođe moraju da podrže kandidatiru.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE